Directorul OMS, despre imunizarea populației: „A lăsa cale liberă unui virus periculos, pe care nu îl înţelegem încă pe deplin, este pur şi simplu contrar eticii”

  de Special Arad | 13 octombrie 2020, 11:48 AM | Internaţional | Sănătate

  0

  (foto: news.ro)

  Pandemia lovește tot mai tare și starea de urgență pare că ne va acapara din nou. Dacă unii merg pe premiza că toată lumea se va îmbolnăvi la un moment dat, directorul OMS nu este de acord cu expunerea la virus, imunitatea colectivă fiind văzuta ca o abordare extrem de greșită.

  În cursul zilei de ieri, Tedros Adhanom Ghebreyesu, directorul general OMS a declarat în cadrul unei conferințe de presă că imunizarea populației prin expunerea la un virus încă necunoscut poate fi cea mai greșită variantă.

  „Niciodată în istoria sănătăţii publice, imunitatea colectivă nu a fost utilizată ca strategie pentru a reacţiona la o epidemie şi cu atât mai puţin la o pandemie. Este problematic din punct de vedere ştiinţific şi etic. A lăsa cale liberă unui virus periculos, pe care nu îl înţelegem încă pe deplin, este pur şi simplu contrar eticii.  Nu este o opţiune”, a afirmat acesta, potrivit Agerpres, citat de Digi24.

  De asemenea, acesta a mai declarat și că îmbolnăvirea în masă ar duce la un dezastru sanitar, mai ales că până în prezent doar aproximativ 10% din populația fiecărui stat s-a îmbolnăvit. Tedros Adhanom Ghebreyesu susține că, pentru moment, rezultatele cu privire la imunitatea pe care infecția cu COVID-19 o produce sunt încă necunoscute. De altfel, persoane infectate cu COVID-19 au dezvoltat o reacție imunitară în primele săptămâni, însă durata imunității este încă necunoscută. Acesta a mai adăugat faptul că ideea de imunitate colectivă a fost abordată în cadrul campaniilor de vaccinăre, iar pentru asta a fost nevoie de vaccinarea a 95% din populație, pentru ca restul să fie protejată.

  Sursă playtech.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.