Update Directorul de peste 15 ani al Bibliotecii a fost găsit nesatisfăcător și a fost demis de dr. Claudia Boghicevici

  de [email protected] | 26 April 2017, 7:03 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  24

  Profesorul Florin Didilescu se pregătea să intre la pensie și să părăsească scaunul de director al Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” anul viitor, când urma să îi expire mandatul. Spunea asta chiar el, de mai multe ori, în cadrul seriei de evenimente „Personalități Arădene”, implementat în programul lunar al Bibliotecii chiar de el. Nu a apucat să părăsească de bună voie instituția pe care o conducea de 16 ani încoace, deoarece a fost eliminat din funcție la începutul acestei săptămâni.

  Florin Didilescu a fost evaluat cu nota 6 (5,5 mai exact) în urma raportului întocmit de o comisie de evaluare, ceea ce înseamnă automat demiterea lui din funcție, nota minimă pentru „trecere” fiind 7. Fără să intrăm în analizarea punctajului obținut, trebuie să menționăm că este cel puțin „interesant” modul în care directorul Bibliotecii a fost… – de ce să nu punem punctul pe i ? – înlăturat, asta pentru că printre membrii comisiei de evaluare se distinge nimeni alta decât dr. (ca și Iustin Cionca, are doctorat) Claudia Boghicevici, vicepreședinte al CJA, urmată fiind (am spune, oarecum firesc), de Sorina Stanca, managerul Bibliotecii Județene „Octavian Goga” Cluj și Tudor Crețu, managerul Bibliotecii „Sorin Titel” Timiș. Pentru lămuriri (în caz că e nevoie) despre doamna Boghicevici și implicarea ei „intensă și fructuoasă” în cultura arădeană, credem că este suficient să vă trimitem către acest articol, fără comentarii suplimentare, momentan: Dimploma „Un tramvai numit dorință” merge pe Imperio la Madame Bovarycevici.

  Comisia de evaluare a semnalat „imaginea precară a Bibliotecii” și „comunicarea defectuoasă a instituției, nedemnă de exigențele mediatice și informatice ale cetățeanului de azi”, iar în urma interviului din cadrul evaluării, lui Florin Didilescu i s-a imputat „lipsa de viziune” și „incpacitatea de a găsi soluții manageriale pentru deschiderea unui punct de lucru în cartierul Grădiște (problemă prezentată de peste 6 ani de zile)” sau „incapacitatea de a oferi un răspuns la fluctuațiile de personal (plecarea din unitate a specialiștilor)”.

  De asemenea, în raport se mai arată că „managerul nu a fost capabil să precizeze activități de impact din activitatea aferentă anului 2016 în care instituția să contribuie la punerea pe harta evenimentelor naționale și internaționale de specialitate a județului Arad” și că „au fost prezentate evenimente fără impact județean, care nu se înscriu în Strategia culturală a județului Arad, cu o patricipare restrânsă”.

  De ce nu intrăm în detalii referitoare la punctajul obținut?

  Subtitlul „Cititorii Aradului: reacții mai mult negative, în ceea ce privește Biblioteca Județeană” din acest articol spune tot.

  Din informațiile noastre, până la desemnarea noului director, interimatul este îndeplinit de către bibliotecara de la „secția copii” a Bibliotecii, Cristina Duma.

  Restul e… tăcere (?)

  Special Arad a încercat să-l contacteze telefonic pe Florin Didilescu, însă acesta nu a răspuns la apel. Claudia Boghicevici a confirmat doar demiterea lui Didilescu, dar pentru informații suplimentare ne-a îndreptat către (ghiciți cine!) Andrei Ando, responsabilul de partea de comunicare la Consiliul Județean Arad, „care vă stă la dispoziție pentru orice informație”. Doar că nici „domnul Ando, cel care ne stă la dispoziție pentru orice informație” nu ne-a răspuns la telefon. Ne-a sunat, totuși, înapoi după un timp și ne-a asigurat că ne va răspunde prin mail, la solicitarea noastră în scris. Vom reveni cu răspunsurile oficiale în momentul în care vom primi e-mailul respectiv.

  UPDATE – Iată și răspunsul Cosiliului Județean Arad, în subordinea căruia se află biblioteca arădeană:

  „(…) în situaţiile de încetare a contractelor de management înainte de termen, preşedintele Consiliului Judeţean va desemna prin dispoziţie o persoană competentă, în maxim 5 zile de la data constatării încetării  contractului de management, care să asigure managementul instituţiei publice de cultură. Doamna Cristina Duma, bibliotecar angajat al Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol Arad la data de 1.04.2002 a fost numită prin dispoziţia preşedintelui Consiliului Judeţean Arad începând cu data 26.04.2017, manager interimar până la organizarea concursului. Numirea managerului interimar al Bibliotecii Judeţene A.D. Xenopol Arad s-a făcut pe o perioadă de maxim 120 zile calendaristice, timp în care Consiliul Judeţean Arad va organiza concurs de proiecte de management, în condiţiile legii”.

  Florin Didilescu a ocupat funcția de director al Bibliotecii Județene „A. D. Xenopol” din anul 2001.

  Despre aspectele numirii și eliminării din funcție ale profesorului Florin Didilescu la conducerea Bibliotecii Județene, puteți citi mai multe în rubrica Enola Day.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. M-am şi mirat că Papa Didi a rezistat atâta vreme printre idioţi, dar şi că idioţii l-au lăsat atâta vreme în pace. Până la urmă s-a întâmplat inevitabilul: idioţii sunt solidari, iar Papa Didi n-avea ce căuta printre ei. E clar, după Teatru, Marionete, Filarmonică, şi alte instituţii culturale se mai duce dracului şi Biblioteca.

   +42 voturi
   +1
   -1
   • În locul Domnului profesor Didilescu sigur vine Mihaela Blaga ( Ruja ). Acesta este adevăratul motiv pentru care Domnul profesor a fost bătaia de joc a „doamnei ” Boskitovici. Bogdan Blaga ( pentru cine nu știe ) este sluga de încredere a familiei Boghicevici. Din păcate acesta este Aradul din ziua de azi.

    +11 voturi
    +1
    -1
  2. Una-i una și două-s mai multe! Dictatura fălkistă din Arad e o realitate dureroasă și demonizarea infidelilor versus promovarea nulităților obediente ține de prezentul cotidian. În ce-l privește pe Papa Didi, a făcut multe lucruri bune pentru imaginea Aradului, iar cine-l cunoaște în particular îi știe și aspectele mai umbrite. Cert este că trebuia să se pensioneze de vreo doi ani. Nu s-a dat dus și iată că modul în care l-au scos din scenă tartorii galben-portocalii este unul rușinos. Dedesupturile le putem doar bănui.

   +15 voturi
   +1
   -1
  3. Nu mai era dorit si stolul corbilor in asteptare se marea din zi in zi! Oare nu se putea gasi o forma mai politicoasa sa-i comunici unui om ca ai lasat usa deschisa cu un anumit scop??? „Punctaj necorespunzator”…sau personaj indezirabil? Anii ’50, oare ???Crisan

   +7 voturi
   +1
   -1
  4. intr un fel ma doare dar ma gandesc ca multi dintre cei umiliti acum au votatcu falca si au defilat cu ella brat se vedea dela faceri ca falca nu e aradean adevarat dar majoritatea fugeau de ce era inainte de intrarea in ue……..acum mafia e prea puternica si puterea va fii lasata de falca atunci cand copii lui vor putea sa ramana in locul lui dictatura se lasa din tata in fiu!!!p.s.nimeni nu are curaj sa depuna o sesizare vis a vis de titlul de doctor a lui cionca……nu se poate cu faculta facuta la 40 de ani a ajuns doctor la 50!!!!teribile vremuri!!!!

   +9 voturi
   +1
   -1
  5. Didilescu a avut un singur copil – Amifran, Biblioteca i-a fost VITREGĂ, a înfiat-o dar n-a ”crescut-o” ci ea l-a ”crescut” pe el ! Nu mai vorbiți din vorbe(sic) !!! În Bibliotecă, sub didilescu, totul, înafară de florile de pe hol(pe care nu el le-a îngrijit) e mortificat și pe alocuri ”martirizat” !!!… Să rămână cu meritele (care nu de ce a făcut în bibliotecă-s legate ) și cu pensia(asta e legată de bibliotecă ;și putea să se retragă liniștit din timp – are vreo 67 de ani) lui, iar Biblioteca să fie cum trebuie !

   +10 voturi
   +1
   -1
  6. Si ce mai tam tam pe seama plecarii unui mos de la conducere…hai ca i bine!sa incurajam batranetul sus si tineretul jos!ca asa i la romani…tinerii cu diplome si viziune moderna sunt trimisi in strainatate…la lucru…la noi buni batranii si expiratii…hai sa plageeem

   --4 voturi
   +1
   -1
  7. Pe Didilescu nu l- a interesat nimic în afara de Amifran.Biblioteca era pt el doar un loc de unde lua bani fără sa se implice cu nimic ,personalul era tot timpul luat la mișto de „marele profesor „, multi au plecat din biblioteca ca nu au mai suportat.

   +5 voturi
   +1
   -1
  8. Didilescu este un iresponsabil am avut copil la Amifran si stiu ca  a uitat copii prin Franta, a pierdut nu știu cate  avioane atunci cand a fost plecat cu copii! Un om la vârsta de 70 de ani trebuie sa stea acasă ca nu mai este capabil sa aibă grija de copii.

   +1 voturi
   +1
   -1
  9. Didilescu cum și-a ținut orele la Liceul Economic cu norma intreaga de profesor ?Fiind și director și având și preocupări in afara bibliotecii cu Amifran.
   El pleca din Biblioteca o luna vara o luna iarna fără sa își ia concediu fără plata , aici trebuie sa verifice ITM – ul .

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.