duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Update Direcția de Asistență Socială va îndruma familiile de pe Mărului să depună dosare pentru locuințe sociale

  de Raluca Medeleanu | 20 ianuarie 2021, 12:58 PM | Știri Arad | Topic special

  2

  imagine realizată pentru un reportaj Special Arad din 2015

  Vestea despre somațiile emise de Primăria municipiului Arad oamenilor care își duc veacul în cocioabele improvizate ilegal din zona Mărului a fost primită cu sentimente mixte de către arădeni, aceștia aprobând nevoia de a desființa construcțiile și de a curăța zona, însă au criticat momentul pe care municipalitatea l-a găsit să facă acest lucru: iarna.

  Pentru a afla dacă autoritățile locale au luat în considerare și ce anume se poate face pentru aceste persoane care vor rămâne în curând în stradă, am luat legătura cu directoarea Direcției de Asistență Socială (DAS) din Arad, Oana Pârvulescu. Aceasta ne-a explicat că familiile respective vor fi sfătuite cum anume să procedeze pentru a putea obține ajutor social, respectiv, după posibilități, locuințe sociale.

  „Ca instituție de protecție socială, venim în sprijinul oamenilor aflați în nevoie socială. Astfel, familiile aflate în impas pot să își depună la DAS dosar pentru ajutor social. De asemenea, pot să își depună dosar pentru hrană la Cantina municipală. Totodată, își pot întocmi dosare pentru locuințe sociale la Serviciul Fond Locativ din cadrul Primăriei”, ne-a spus aceasta.

  Trebuie totuși menționat că ajutorul respectiv va putea fi acordat doar celor care au buletinul de Arad, ceilalți urmând să fie îndrumați către Primăriile de care aparțin.

  Bugetul local al Aradului, format din taxe și impozite colectate de la arădeni, poate să vină în sprijin și să cheltuie bani publici doar arădenilor”, a mai spus directoarea DAS Arad.

  Din informațiile pe care le deținem, oamenii care locuiesc acolo s-ar mai fi împuținat în ultimul timp. Dacă în evaluarea realizată de Poliția Locală anii trecuți reieșea că ar fi vorba de aproximativ 400 de persoane (minore și majore), o evaluare recentă ar arăta că la ora actuală există aproximativ 150.

  În ceea ce privește soarta minorilor din familiile de acolo, am trimis o solicitare și Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) Arad, urmând să venim cu o actualizare la știre în momentul în care primim noi informații.

  Update

  Reprezentanții DGASPC Arad ne-au informat că momentan nu au demarat o acțiune concretă, întrucât așteaptă o analiză amănunțită pe care urmează să o primească de la DAS Arad, însă se declară pregătiți pentru a interveni în cazul în care este necesare instituționalizarea vreunuia dintre minori.

  „În legătură cu situația semnalată privind familiile stabilite temporar pe strada Mărului din municipiului Arad precizăm că în colaborare instituțională cu Primăria municipiului Arad și Direcția de Asistență Socială se va face o analiză amănunțită pentru fiecare familie în parte, astfel încât să fie adoptată soluția cea mai potrivită. La propunerea DAS Arad, dacă situația o va impune, suntem pregătiți și să intervenim în vederea instituirii măsurilor de protecție, însă trebuie spus că primează în continuare interesul superior al copilului, acela de a crește și a se dezvolta integrat în mediul familial”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al DGASPC Arad, Diana Vogel.

  Citește și:

  Se demolează „ghetoul” din zona străzii Mărului! Primăria emite somații 

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.