Direcția Antifraudă controlează banii obţinuţi prin YouTube, Facebook, Instagram și Tik-Tok

  de - | 10 November 2021, 8:09 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  2

  imagine cu rol ilustrativ

  Direcţia Generală Antifraudă (DGAF) a declanşat o campanie de verificări vizând situaţiile fiscale ale persoanelor care obţin venituri, nedeclarate, din activităţi desfăşurate online pe platforme audio-video şi/sau pe site-uri de tipul reţelelor sociale, relevă informaţii transmise pentru Profit.ro de către instituţie.

  Exemple de platforme vizate de controale sunt YouTube, ţinta principală a verificărilor, dar şi Facebook, Instagram sau Tik-Tok. Conform datelor Profit.ro, sunt verificate persoane din domenii diferite, cum ar fi cel muzical, de media, de IT, de gastronomie, de călătorii.

  „Persoanele identificate şi verificate operează/administrează canale de YouTube sau pagini de socializare pe principalele site-uri social media, încarcă poze/materiale audio-video şi activează în domeniile: muzical, media, IT, gastronomie, călătorii. DGAF va continua evaluările şi controalele pe linia prevenirii şi combaterii evaziunii fiscale, inclusiv în ceea ce priveşte persoanele care realizează venituri din activităţi pe platformele online/ social media, şi va căuta permanent să îşi adapteze activitatea la noile provocări”, atrage atenţia Direcţia Antifraudă.

  sursa: stiripesurse.ro.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pe lângă că sunt invidioși, inspectorii ăștia de la ANAF sunt și proști. Dacă cineva ar sta să citească termenii și condițiile de deschixdere a unui cont pe Youtube, ar vedea foarte clar că oamenii aia plătesc taxe și impozite până la ultimul cent. Nu există cont care face bani să nu plătească. Youtube reține banii automat, mai exact fiscul american reține banii. Dacă statul român este incapabil prin SPECIALIȘTII ANAF să recupereze banii de la fiscul american, este o altă problemă. Youtuberii nu pot plăti taxe în două state. Se numește DUBLĂ IMPUNERE. SUA nu le dă opțiunea să plătească la ei în țară, le ia banii automat. Taxe se plăteasc doar pe publicitatea încasată supliumentar. Pentru asta însă, banii se încasează de la furnizorul de servicii. Dacă respectivul plătește la negru, deja vorbim de altceva. Dacă plătește legal, se emite factură.

   Așa că … apă de ploaie.

   SpecialArad, asta este defapt știrea. Nu o copie de la un ziar care citează un alt ziar.

   +5 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  2 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.