sâmbãtã, 20 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Din seria „dileme urbane”: avem o stradă în Ineu – cum o asfaltăm? Cu buzduganul!

  de Tudor Bogdan | 1 septembrie 2015, 9:39 AM | Ineu | Recomandările editorilor | Strada

  6

  Aceasta este strada „Mihai Viteazul” din Ineu – și poate că în prelungirea memoriei marelui înaintaș decapitat de trădătorul Basta, edilii foști și actuali ai fostului oraș important s-au gândit s-o lase așa… ca pe vremea lui Mihai Viteazul… și cu asta, basta! Îți și imaginezi că, urmare a respectivei idei (sigur, idioate… dar cine mai stă să cântărească procentul de idioțenie a unei idei istorice?) locuitorii străzii respective au ajuns la un consens revelatoriu gen: „Daa! Să rămână ca pe vremea lui Mihai Viteazul – ca să arătăm întregii Națiuni și întregii Europe că noi ne respectăm Istoria!”

  Dar atunci cum se explică faptul că pe unul dintre grupurile de pe Facebook ale comunității ineuane au fost postate  aceste fotografii – pe care le-am preluat și noi, întru pamfletară analiză – iscând… nu dezbateri… ci adevărate lupte de stradă! Sigur, cu cuvinte în loc de săbii și buzdugane – dar ce cuvinte! Ca niște buzdugane!

  Chiar așa: cât dispreț autoritar, câtă corupție, cât dezinteres, cât scandal public și câtă mocirlă trebuie să se adune pe o stradă ca acea stradă să fie asfaltată? – iată o problemă de statistică matematică pe care nu credem că o pot rezolva decât niște savanți dotați cu buzdugane cu trei peceți.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. (Râs,râs și iar râs). Abrudane/primar cred că și dta când ai citit articolul ai râs până ți-au sărit dosarele alea cu proiecte de asfaltare+canalizare drumuri de pe birou. Lacrimile păstrează-ți-le pt la anu’ pe vremea alegerilor, mă-nțelegi. Acum ai râs de unul singur, pe-ascuns dar la alegeri îți vor râde toți pe/în față. Păi asta-i ”stradă” la final de mandat??! O uliță demnă de satul Flămânzi când foamea i-a scos din colibe pe zdrențăroșii iobagi și le-a pus coasele în mâini fugind desculți prin mocirla vieții și uliței pt a-i pedepsi pe mârșavii exploatatori! Păi asta e o ilustrată neagră pt Ineu ca oraș și spațiu literar – egală cu aceea că – place-ți sau nu – Nicu Mehelean bate la ușă! Cioc/cioc! Iar tu, (tot mai)micul abrudan te scufunzi în procente direct în brațele noroios-istorice ale lui mihai viteazu/uliță.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. Idioților eu locuiesc in cartierul Traian si da se asfaltează dar cum scria un coleg mai de vreme la finalizarea lucrărilor de canalizare ce morții voștri va spumati așa asta trebuia făcută pe vremea lui Mehelean când dădeați drumul la cacat pe Șanț ca nu aveați nici canalizare si nici asfalt Acu va treziți după 10 ani Halal romani prosti

   --1 voturi
   +1
   -1
  3. …tăt ești ”minte” icsule! Numai nu tulbura noroaiele viteazului prea tare că s-ar putea să mai iasă o hazna genială de tipul ”Ce rămâne în urma Administrației Abrudan!?” Îi foarte tentantă treaba, să știi. Înafară de certuri, orgolii și capace peste treburi ce put rebelul de fațadă n-a făcut nimic pt ditamai orașul. Că doară vezi că nu ești chior. Acum asfaltează dp canalizare la final de mandat ca să țină minte votanții cum și cu cine la anu… Un fel de semănat în vânt, speranța asta.

   +1 voturi
   +1
   -1
  4. Ineul este un Oras Rural ca sa zic asa da ce te faci cand in Municipiu Arad vezi inca destule strazi ca cele din imagini ba mai rau…cele din Ineu sunt partial asfaltate macar da in Arad numai gropi si noroi de ai nevoie de tractor ca sa iesi pe vreme de ploi,aceste orase sunt spre rusinea gospodarilor nostri de frunte in frunte cu Falca astia trebuiau sa se nasca cu 100 de ani in urma la nivelul in care au adus aceste localitati,sau imbogatit,s-au botezat a doua oara la diferite confesiuni ca altfel zboara,ca doar cel putin la primaria Arad toata lumea s-a cumintit botezanduse a doua oara da nu pentru ca s-a apropiat vreun Inger bunde ei ci pentru ca daca nu esti cu noi esti impotriva noastra si esti ..exclus,scuipat afara …si zbori,sper ca acesti falsi credinciosi sa-si primeasca pedeapsa si aici pe pamant ..inainte de a-l parasi de asta se umplu puscariile de corupti si de hoti de la cele mai inalte niveluri,se tin de mana unul pe altul pana cade primul si apoi se trage unul pe altul…la DNA de ce ? pentru ca nu te poti juca cu Dumnezeu de-a credinta peste noapete sau necredinta in functie de cine detine puterea politica,da sa nu-l uitam nici pe Crisan primarul Vladimirescului care este in aceiasi oala cu ei care de cand e primar si-a tras o vila noua in Vldimirescu din amarata de casuta ce o avea in urma cu ceva ani.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.