DIICOT Arad are procuror șef pentru următorii trei ani

  de Ioana Costaș | 28 March 2023, 3:59 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) – Biroul Teritorial Arad are procuror șef pentru următorii trei ani. Această funcție va fi ocupată de procurorul Ramon Geanâm, delegat pe funcția de procuror șef în cadrul DIICOT Arad din 21 ianuarie 2022, după plecarea fostului procuror șef – Miron Codrin – la conducerea DIICOT Timișoara.

  Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât marți, 28 martie – în unanimitate – „numirea în funcția de procuror șef al Biroului Teritorial Arad din cadrul Serviciului Teritorial Timișoara al Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism a domnului Geanâm Florentin – Ramon, pentru o perioadă de 3 ani, începând cu data de 01.04.2023”.

  Ramon Geanâm își desfășoară activitatea la DIICOT Arad din luna februarie 2020, când a fost delegat pe funcția de procuror. În luna august a aceluiași an, Geanâm a fost declarat admis în urma interviului susținut pentru ocuparea funcției pe care fusese delegat în cadrul DIICOT Arad. Înainte de a ajunge la structura specializată în combaterea criminalității organizate, Geanâm a fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad.

  În prezent, DIICOT Arad își desfășoară activitatea doar cu doi procurori din schema de patru – așa cum este prevăzut oficial: procurorul șef Ramon Geanâm și procurorul Monica Dan. Rămâne de văzut când se vor ocupa și celelalte două funcții de procuror la DIICOT Arad, astfel încât activitatea să se desfășoare în condiții normale. Potrivit bilanțului pe anul 2022, celor doi procurori le-au revenit spre soluționare 357 de dosare în total.

  Numirea lui Geanâm la conducerea DIICOT Arad vine în contextul rezultatelor obținute în ultimul an și jumătate, perioadă în care acesta, împreună cu procurorul Dan Monica, au instrumentat dosare care cu condus la destructurarea mai multor grupări infracționale organizate specializate în traficul de droguri și traficul de migranți, îndeosebi.

   

  Citește și: Cifrele criminalității organizate la Arad: peste 250 de cauze privind traficul de droguri • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Citește și: Arădeanul Miron Codrin a fost votat în unanimitate, de membrii CSM, procuror șef al DIICOT Timișoara • Special Arad · ultimele știri din AradSpecial Arad · ultimele știri din Arad

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. DIICOT se ocupa de prinderea unor dealeri de iarba care oricum ar trebui sa fie legala cum e si in tarile civilizate plus prinderea traficantilor de migranti care oricum ajuta niste oameni disperati care ar incerca orice numai sa mearga intr-o tara civilizata. Zalnica prestatie din partea procurorilor in timp ce toate institutiile care au administrat vaccinuri covid dupa care au murit oameni scapa liber. Penibili si procurorii si institutiile care ii reprezinta sau ei reprezinta acele instututii gen DIICOT.
   In acelasi timp procesele DIICOT sunt gen Kafka prima oara te acuzam dupa aia hai sa mai gasim si probe pe care oricum nu trebuie sa le arate la judecator sau acuzatiilor din moment ce procesul nu incepe decat cand au chef acesti procurori.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.