luni, 15 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Update Dezbatere publică (și nu prea) pentru soarta Teatrului Vechi

  de Raluca Medeleanu | 18 octombrie 2021, 3:20 PM | Administraţie

  0

  Teatrul Vechi - imagini de epocă

  După nenumărate discuții de-a lungul timpului cu privire la importanța salvării Teatrului Vechi din Arad – primul teatru de piatră construit pe actualul teritoriu al României (1817) – după chiar și o petiție lansată chiar pe Special Arad în care arădenii au semnat că sunt de acord ca Primăria să cumpere acest edificiu pentru a îl pune în valoare, iată că aflăm dintr-un ziar local că se va organiza o dezbatere publică în care se va analiza oportunitatea de cumpărare.

  Modul în care a fost lansat anunțul însă, doar într-un singur ziar local (Jurnal Arădean) tipărit, fără vreun mail trimis tuturor ziarelor din oraș, fără vreun anunț măcar pe pagina de Facebook a Primăriei Arad, arată clar cât de mult ia in serios municipalitatea aceste demersuri. Amintim că în ultima ședință de Consiliu Local (27 septembrie) s-a supus la vot și a fost aprobată alocarea unor sume de bani (redirecționați din suma care era inițial pusă pentru cumpărarea bradului artificial și o parte din suma pentru deszăpezire) care să acopere prețul pe care actualul proprietar în cere pentru monumentul istoric. Ar fi vorba de 200.000 euro. Amintim și că, deși majoritatea consilierilor locali au votat acest lucru, propunerea nu a fost îmbrățişată de vicele Lazăr Faur care a explicat că municipalitatea are alte priorități pentru investiții în reabilitarea altor edificii culturale. Totuși, ne aflăm acum în situația în care acei bani sunt bugetați (adică, pe românește, sunt puși deoparte).

  Cei care doresc să își mai facă opinia cunoscută cu privire la importanța pe care o are achiziționarea Teatrului Vechi de către Primăria Arad, o pot face așa cum se arată în anunțul de mai jos (pe care l-am preluat și noi de pe Jurnalul Arădean).

  „Persoanele care doresc să participe online la dezbatere vor anunța până cel târziu la data de 22.10.2021, ora 9.00, intenția de participare și, totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție la adresa de email [email protected], unde vor preciza nume, număr de telefon, instituția/organizația pe care o reprezintă și adresa de email pentru transmiterea invitației online.

  Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor trebui să specifice acest lucru în cadrul aceluiași email. Participanții la dezbatere care se înscriu la cuvânt își vor susține punctele de vedere exclusiv pe marginea subiectului aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant. Transmiterea solicitării de participare la dezbaterea publică reprezintă acordul explicit al expeditorului cu privire la prelucrarea datelor de caracter personal în scopul îndeplinirii unor obligații legale de către Primăria Municipiului Arad”.

  Update

  Ulterior publicării acestui articol, la o diferență de câteva minute, am primit pe adresa redacției anunțul cu privire la dezbaterea publică de la Biroul de Presă al Primăriei Arad.

  „Vineri, 22.10.2021, ora 11.00, la inițiativa Comisiei de educație, cultură, culte, copii, tineret, sport și turism a Consiliului Local al Municipiului Arad se va organiza dezbaterea publică ONLINE pe marginea oportunității achiziționării clădirii Teatrului Vechi din Municipiul Arad.
  Facem precizarea că dezbaterea se va desfășura prin platforma online ZOOM, timp de 40 de minute. Această sesiune poate fi prelungită cu încă o sesiune cu aceeași durată, dacă se constată această necesitate.
  Persoanele care doresc să participe online la dezbatere vor anunța până cel târziu la data de 22.10.2021, ora 9.00 intenția de participare și totodată, vor transmite opiniile pe care urmează să le pună în discuție, la adresa de e-mail [email protected], unde vor preciza: numele, numărul de telefon, instituția/organizația pe care o reprezintă și adresa de e-mail pentru trimiterea invitației online.
  Persoanele care doresc să ia cuvântul în cadrul dezbaterii vor trebui să specifice acest lucru în cadrul aceluiași e-mail. Participanţii la dezbatere care se înscriu la cuvânt îşi vor susţine punctele de vedere exclusiv pe marginea subiectului aflat pe ordinea de zi. Durata limită de exprimare a punctelor de vedere este de cinci minute pentru fiecare participant.
  Transmiterea solicitării de participare la dezbaterea publică reprezintă acordul explicit al expeditorului cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal în scopul îndeplinirii unor obligații legale de către Primăria Municipiului Arad”.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.