duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Despre Falcă și orașul lui paralel cu al nostru. Discurs halucinant la Gala Sportului Arădean

  de Lucian Dănilă | 22 decembrie 2017, 4:00 PM | Sport | Topic special

  10

  Gheorghe Falcă a fost personajul principal de la Gala Sportului Arădean. După cum se vede, a prins și buchetul (foto: Lucian Dănilă)

  Nu m-am mirat deloc să dau ochii cu primarul Gheorghe Falcă la Gala Sportului Arădean care a avut loc miercuri la Atrium Mall. Încă nu am scris nimic despre evenimentul care trebuia să îi scoată în evidență pe cei mai buni sportivi ai Aradului, dar cel mai evidențiat a fost, din păcate, acest adevărat „El lider maximo”… Au politicienii acest apetit pentru a epata mereu la astfel de ocazii.

  Dincolo de toate, este un lucru normal ca primarul unui oraș să participe la astfel de evenimente, nu contest deloc acest lucru. Anormal mi s-a părut discursul primarului Gheorghe Falcă, unul care mi-a arătat încă o dată că trăim într-o lume paralelă, după modelul Statul Paralel, așa cum și Falcă are orașul său, paralel cu al nostru.

  Aici nu vorbesc despre simpatii sau apartenențe politice, nu vorbesc nici despre care pe cine a votat, ci vorbesc despre cum se văd lucrurile de jos, adică de la nivelul nostru, al oamenilor de rând, și cum se vede de acolo de sus, din realitatea lui, a primarului.

  Nu o să vă redau exact cuvintele care le-a rostit ci ideea. „Administrația continuă investițiile în sport…”, a început el, iar ceea ce a urmat este deja ca un CD care este pus la fiecare astfel de ocazie. Parcă ar face play-back. Apoi a început cu o statistică a numărului de sportivi legitimați în Arad în prezent, numărul de terenuri sintetice, numărul de terenuri de tenis, numărul de terenuri de fotbal. Pe lângă că era foarte plictisitor, era și foarte enervant.

  De ce enervant? Pentru că cifrele înșirate de Falcă, reci și parcă scârțâitoare auzite din gura lui, nu prea au nicio legătură cu realitatea. În sensul că acei sportivi legitimați și acele terenuri despre care vorbeau nu prea au nicio legătură cu Primăria Aradului. Da, Aradul are terenuri sintetice, are terenuri de tenis și terenuri de fotbal, dar majoritatea sunt private. În schimb, pe terenurile Primăriei, copiii au „INTERZIS”. Vezi cazul terenului de fotbal din Sânnicolau Mic, sau ICRTI, sau Șega, unde nimeni nu are voie să intre.

  În Arad, orice sport ar practica un copil, nu o poate face fără ajutorul părinților. Indiferent că este legitimat la tenis, la fotbal, la baschet sau orice alt sport, dacă părinții nu asigură echipamentul, sau banii de motorină pentru deplasări, ori banii pentru cazare în cantonamente. Îți dai copilul la tenis, îi plătești terenul, îi plătești antrenorul și îi plătești și echipamentul sau deplasările la competiții. Să zicem că e un sport scump, dar la fel este și la fotbal. Dacă vrei să îți faci copilul fotbalist, atunci pui bani deoparte pentru ghete, apărători, echipament, bani de motorină pentru deplasări, bani pentru plecat în cantomanete sau turnee. La baschet este la fel, la judo, box, haltere etc. Hai să vedem cu ce a ajutat Primăria boxul arădean în 2017, an în care s-a organizat Gala Campionilor. Sau cu ce contribuie Primăria la succesul celor de la lupte sau judo? A auzit vreodată Falcă sau cineva din aparatul administrativ despre acești copii, acești campioni? Nu, nu a auzit. A venit acum lângă ei pe scenă, le-a dat o diplomă și cevă mărunțiș, și ne vedem la anul…

  Falcă se laudă cu investițiile în sport, dar UTA, cel mai important club al Aradului, joacă în anul de grație 2017 la Șiria, pentru că în Arad nu există nicio arenă care să îndeplinească standardele pentru Liga a 2-a. Spunea că stadionul UTA – Francisc Neumann va fi finalizat în 36 de luni. Au trecut 41 de luni și probabil vor mai trece alte 41 de luni și tot nu va fi finalizat. La Motorul de un an nu a reușit administrația Falcă să pună un amărât de gazon.

  Handbalul masculin s-a desființat pentru că Primăria nu a fost în stare să vireze la timp nici cei 40.000 de lei promiși. La judo, sau box, sau lupte, antrenorii duc bani de acasă pentru a plăti chirii sau cheltuieli la sălile în care își desfășoară activitatea.

  Domnule primar Gheorghe Falcă, în lumea noastră, a celor de jos, sportul din Arad pare și este la pământ. Performează doar prin anumiți sportivi și exclusiv din meritul lor și al antrenorilor. Aradul nu a investit nimic în Marius Copil, sportiv care exclusiv pe puterile sale și ale familiei sale a ajuns în TOP 100 ATP. Aradul nu a investit nimic în Dana Dodean, sau Andrei Gag. Ambii au fost sportivi la CSM Arad, club care aparține de Ministerul Tineretului și Sportului, nicidecum de Primărie, așa cum știu unii. Primăria Arad nu l-a ajutat cu absolut nimic pe Sorin Mîneran, de patru ori campion al României la maraton, sportiv susținut exclusiv din banii unor oameni de afaceri care cred în el.

  Dar la poze dă bine, așa e domnule primar? Îți place să te lauzi cu performanțele lor deși nu ai făcut nimic pentru a-i ajuta. Evenimentul de miercuri seara era pentru ei și despre ei. Tu, Gheorghe Falcă, nu ai coborât deloc de pe acea scenă. Păreai a fi sportivul numărul 1 al Aradului, iar noi suntem convinși că ai putea să crezi până și asta.

  NOTĂ: Vom reveni într-un alt articol cu nominalizările și premiile de la Gala Sportului Arădean.  

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Lucian, vad ca iti place sa faci hate maxim la tot ce tine de primarie. e trist ca nu ai scris nimic despre gala insa ai scris despre falca . daca tot aveti la special arad atat de multi sherloci faceti investigatii in toate domeniile, incepand cu ceea ce tine MAI si terminand la educatie si sanatate . voi vreti o schimbare dar nu vreti o schimbare a romaniei, doar a primarului !

   0 voturi
   +1
   -1
   • Corect! Prima dată Lucian ar fi trebuit să se ocupe de cei care sunt la un nivel foarte înalt, gen Dragnea, dosarul Tel Drum, insula Belina, dosarul Microsoft și așa mai departe…. Orice schimbare nu începe de acasă? Dacă la noi în curte e dezastru… cum putem ataca probleme naționale? Tocmai că a atacat problemele arădenilor dovedește că își dorește schimbarea.

    +1 voturi
    +1
    -1
   • Și după părerea ta, dacă am vrea o schimbare a României, ar trebui să-l sărim pe falcă? Pe el, ar trebui să-l scutim de responsabilitatea ce o are față de situația dezastruoasă în care se află Aradul pe toate planurile?
    Te rog să ne dai un exemplu de „lucru bine făcut” în proiectele implementate de falcă.

    Și auzi stimabile, să ști că nu este vorba de „hate maxim la tot ce tine de primarie”. Este o revoltă a bunului simț, contra muntelui de aroganță și obrăznicie, cu care falcă în mod public și repetat, ne tratează pe noi toți ce știm să citim și am îîvățat de la părinți câte ceva despre adevăr. Când urmărești permanent, ca jurnalist, declarațiile primarului, nu poți fi mereu impațial. Lucian este și el cetățean în primul rând. Iar din această perspectivă, minciunile turnate pe bandă rulantă de un paranoid ca falcă, nu pot decât să te revolte.
    Mă mir că pe tine te lasă pasiv.

    0 voturi
    +1
    -1
  2. SINGURA ECHIPĂ DE LIGA 1 ESTE BASCHET FETE ICIM ARAD…DAR NIMENI NICI UN CUVÂNT!!!..AM ÎNȚELES MERGE ACUM MAI PROST..IN CAMPIONAT DP BANII CARE II ARE…..DAR TOTUSI…VICTORII IN LIGA CENTRALĂ A EUROPEI..DARRRR..NICI UN CUVÂNT..!??! NICI UN INVITAT SPORTIV..DIN CADRU CLUBULUI…AAA POATE CA ICIM FCC NU ESTE DIN ARAD..ESTE DIN ZONA BOUL ROȘU ACUM…. SI ACOLO NU ESTE ARAD!!

   0 voturi
   +1
   -1
  3. Culmea nesimtirii, sa ingropi sportul aradean si sa pozezi in altceva. Dar pana la urma e primarul nostru si a fost ales nu a ajuns acolo prin efractie. Asta e situatia, dar minte precum respira. A distrus ceva el zice ca a construit. Si inca ceva, pentru fiecare netealizare de vina e totdeauna altcineva.

   +1 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.