sâmbãtã, 13 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Alexandru Meszar, conducătorul clubului UTA: „Domnul Mehelean, directorul Recons, mi-a transmis să jucăm în altă parte”

  de Lucian Dănilă | 9 iulie 2021, 7:31 PM | Sport | Topic special

  6

  UTA începe duminica viitoare campionatul într-un meci de gală prin prisma prezenței la Arad a celui mai mare nume din fotbalul românesc, Gică Hagi. Până atunci, conducătorul clubului UTA, Alexandru Meszar, se ocupă de pregătirea arenei „Francisc Neuman”, astfel încât aceasta să poată să-i primească în premieră pe cei aproximativ 4-5.000 de spectatori, cât se estimează că vor fi prezenți.

  Nu este prima dată când cei de la club nu au parte de cea mai bună colaborare cu cei care administrează arena. S-a mai întâmplat în anii trecuți, atunci când UTA juca pe Motorul, iar cel care (nu) se ocupa de administrarea areneleor din municipiu, Marin Dugăeșescu, avea o relație foarte rece cu clubul.

  Acum, Alexandru Meszar se plânge de relația cu Nicolae Mehelean, directorul Recons, societatea Primăriei Arad care administrează de câtva timp arena ce poartă numele baronului Neuman.

  „Îmi pare rău că trebuie să comunicăm prin intermediul presei cu domnul Nicolae Mehelean, dar orice încercare de dialog a fost sortită eșecului”, începe Meszar. „Vorbim cu conducerea de la Recons doar prin intermediul angajaților”, a continuat el.

  „Mesajul pe care vreau să îl transmit este acela că stadionul nu este al Primăriei sau al Reconsului, stadionul este al tuturor arădenilor, iar UTA înseamnă Arad. Clubul UTA, în acest moment, are statutul de client, iar Recons trebuie să-și servească clientul zilnic. Clubul trebuie să fie întrebat cu ce poate fi ajutat de Recons, iar ceea ce nu pot rezolva ei să lase în sarcina noastră pentru a putea oferi un de minim confort publicului și condiții cât de cât bune echipei noastre.

  Clubul UTA a investit până acum cam 100 de mii de euro în crearea unor facilități la stadion și nu a solicitat o compensare cu chiria. Din câte știm noi, cei de la Recons încă nu a venit cu niciun leu de acasă, cum s-ar spune. Probabil că vor urma investiții și din partea dânșilor, dar până atunci am dori să avem o colaborare normală, în sensul în care să nu primim răspuns negativ la orice am dori noi să facem la stadion. Nu putem deschide o ușă, un geam, pentru că mereu ne lovim de același răspuns – NU SE POATE!

  Domnul director Mehelean trebuie să fie conștient de faptul că cine plătește comandă. Nu poate face domnul director Mehelean programul echipei, pentru că nici măcar eu nu pot să îl fac. Singurul în măsură este antrenorul principal, Laszlo Gyuszi Balint”, a continuat Alexandru Meszar.

  „Pentru că tot e vremea să transmit mesaje, le promit arădenilor că activitatea clubului nu va fi niciodată perturbată de șefi atotștiutori, ci doar de persoane avizate

  Într-una din zile i-am comunicat angajatului de la Recons programul pentru săptămâna viitoare și faptul că miercuri seara vom avea prezentarea lotului și a echipamentului cu care vom evolua în campionatul viitor. Știți care a fost mesajul domnului Mehelean prin intermediul angajatului? SĂ JOACE ÎN ALTĂ PARTE, ne-a transmis el. Parcă și văd cum ducem echipa la Sânnicolau Mic să facem prezentarea numai pentru că așa dorește directorul Recons”, spune Meszar.

  „Să nu fiu înțeles greșit, noi nu am cerut investiții, am cerut doar să ni se permită accesul la arenă și să putem face unele modificări astfel încât arena să fie funcțională. De exemplu, la tribuna VIP, undeva între două scaune este o bară care nu are niciun rol acolo decât de a împiedica accesul celor care au abonamente acolo. Ca să treci de pe un scaun pe celălalt trebuie să sari acea bară. Am cerut să o eliminăm și răspunsul domnului Mehelean, după ce a fost sunat de subalternii săi, a fost același: NU SE POATE!”

  Mehelean

  Nicolae Mehelean, director Recons:

  L-am sunat pe domnul Nicolae Mehelean dar nu am reușit să purtăm o discuție cu dânsul, probabil fiind ocupat. Tocmai de aceea am preluat declarația pe care el i-a oferit-o lui Călin Mnerie de la sportarad.ro.

  „La această oră, cei de la UTA nu au niciun statut legal în relația cu firma noastră. Ei folosesc stadionul, sunt chiriași, dar nu au niciun act la mână. Eu le-am spus că până nu legalizăm totul sub forma unui contract, în care să inventariem totul, adică ce au ei, ce avem noi și cum vom colabora, nu putem merge mai departe. Într-adevăr, ne-au trimis programul pe săptămâna viitoare, știm că doresc să joace și un meci amical miercuri, dar noi le-am comunicat înapoi, printr-un e-mail oficial, că au termen ziua de luni, 12 iulie, pentru a încheia acel contract cu noi. Firma Recons nu sponsorizează UTA, noi eficientizăm toate obiectivele pe care le avem sub administrare în municipiu. De exemplu, organigrama angajaților de la stadion este de doar 5 persoane, un director, două femei de servici și doi băieți care se ocupă de gazon, dar și alte treburi gospodărești. Cu noi totul merge pe transparență și corectitudine”, spune directorul Recons pentru portalul sportarad.ro.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. stadionul a fost construit si lasat pt UTA

   „La această oră, cei de la UTA nu au niciun statut legal în relația cu firma noastră.Iar voi nu aveti un stat in relatia cu UTA si cu suporterii.ce cauta d-l cura in aceasta ecuatie?dupa ce a sifonat bai la ajf acum are un statut legal la stadion?pt voi ar trebui sa fie primordial probleme cetatenilor si ale urbei

   +3 voturi
   +1
   -1
  2. 🤣🤣🤣 Un director la PATRU muncitori ???
   Sunteți NEBUNI ??? Și ce mă rog fac cei 4 oameni la o asa suprafață? Înțeleg două sunt femei de serviciu care probabil matură toate tribunele, fac curat in vestiare și tot ce tine de suprafețe,iar ceilalți doi de gazon (barem știm pe cine injura când suprafața de joc e excretabilă) ! Și este EXCRETABILĂ pentru un stadion/gazon nou nouț !
   Asta,și stadionul NU ESTE AL PRIMĂRIEI/RECONS-ULUI ! DACĂ urmașii lui Neuman nu cereau EXPRES ca să rămână destinația inițială, de STADION, acum acolo era Lidl/Kaufland!

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.