duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Zbor lin printre îngeri, nea Nelu! Acum pleci într-un loc cu verdeață…

  de Lucian Dănilă | 21 august 2022, 3:27 PM | Povești despre oameni | Sport | Topic special

  2

  Nea Nelu nu a fost un om de fotbal, dar a fost un om care a făcut ca fotbalul să aibă parte de un loc mai bun. Timp de 13 ani, Nelu Botaș și soția sa Mariana Botaș au avut grijă de arena Banatul din cartierul Sânnicolau Mic.

  Nea Nelu a făcut din această arenă baza sportivă cu cel mai bun gazon din Arad, un teren lăudat de orice echipă venea să joace la Sânnicolau Mic, indiferent că vorbim despre fotbal, chiar fotbal feminin, sau despre rugby. Indiferent cât era de cald, câte zile sau săptămâni de secetă se abăteau asupra Aradului, gazonul de pe arena Banatul a arătat mereu impecabil, verde aprins.

  A fost mereu comparat, și pe bună dreptate, cu nea Todor Gherle, cel care zeci de ani s-a ocupat în cel mai profesionist mod de gazonul arenei UTA.

  Anul trecut a fost un moment de cumpănă, atât pentru familia Botaș cât și pentru cei care își desfășurat activitatea pe arena din cartierul arădean. La data de 15 octombrie, nea Nelu și soția sa, Mariana, și-au încheiat activitatea întinsă pe 13 ani la arenă. Au ieșit la pensie și au primit un tort din partea președintelui clubului Șoimii Lipova, Radu Pop. Pe tort era un mesaj sugestiv: „Viața lui nea Nelu”. Într-adevăr, timp de mai bine de un deceniu, acea arenă, acel gazon, a însemnat viața lui nea Nelu.

  Pe lângă profesionalismul lui, nea Nelu era și un om frumos. Mereu te invita la o cafea făcută chiar de el în acea cameră a lui, tot timpul căuta o vorbă bună, o poveste care să te facă să te simți acasă, acolo în locul în care el petrecea chiar mai mult decât acasă. Pentru că nea Nelu nu își petrecea doar zilele pe acel gazon, ci de multe ori a avut și nopți nedormite, nopți petrecute pentru a uda iarba aceea care avea să fie apreciată de toți cei care au călcat-o…

  Din păcate în acel 15 octombrie a anului trecut, când toți îi urau „Pensie lungă!”, nimeni nu se gândea că nea Nelu nu va apuca să se odihnească prea mult alături de soția sa Mariana. La nici un an distanță, astăzi, în ziua de 21 august 2022, nea Nelu și-a dat ultima suflare.

  S-a stins din viață după aproximativ două luni în care a început să se simtă rău. Și a plecat… Iar așa cum spun preoții, nea Nelu a plecat „într-un loc luminat, un loc cu verdeață”.

  Acolo sus, Divinitatea a primit acum un om minunat, un profesionist care la asta s-a priceput cel mai bine, să aibă grijă de un loc cu verdeață.

  Zbor lin printre îngeri, nea Nelu Botaș!

  Condoleanțe familiei Botaș, soției Mariana și fiului Cristian.

  PS: În fotografie, nea Nelu este cel din mijloc, lângă prietenul său Marcel Băd, tatăl fotbalistului Flavius Băd.

  UPDATE

  Priveghiul are loc duminică și luni de la orele 19 la Capela cimitirului din Sânnicolau Mic.

  Slujba funerară va avea loc marți, de la ora 14:00, tot la capela cimitirului din Sânnicolau Mic.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  3 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.