Update Descinderi ale mascaților în Arad și Petrila la persoane specializate în înșelăciune. Gruparea infracțională promitea locuri de muncă în Anglia

  de - | 30 iunie 2020, 11:40 AM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  (foto: arhivă)

  Polițiștii de la ”Crimă Organizată” Timișoara au descins, în această dimineață, în șapte locații din Petrila și Arad pentru a-i ridica pe membrii unei grupări specializate în înșelăciuni pe internet. Bărbații ofereau pe diverse site-uri locuri de muncă în Marea Britanie, care în realitate nu existau.

  Amatorilor li se solicitau diverse sume de bani pentru traducerea de documente sau alte servicii, iar după ce plăteau ”angajatorii” dispăreau. Gruparea cerea între 100 și 300 de lei și mulți dintre păgubiți au preferat să nu mai depună plângeri. Ancheta DIICOT a scos la iveală faptul că gruparea a păcălit sute de oameni, prejudiciul creat fiind de peste 100.000 lei. În timpul investigațiilor a reieșit că, între timp, unii dintre ei și-au găsit o nouă sursă de venit – au închiriat un apartament în Petrila unde mai multe tinere au fost aduse să se prostitueze, o parte dintre bani rămânând ”peștilor”. În timpul perchezițiilor au fost fost ridicate mai multe calculatoare și telefoane mobile. Nouă persoane urmează să fie aduse pentru audieri la sediul DIICOT Timișoara.

  UPDATE.

  Comunicat IPJ Timiș:

  Polițiștii specializați în combaterea criminalității organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. din Timișoara au efectuat șapte percheziții, în județele Arad și Hunedoara, pentru destructurarea unei grupări infracționale specializate în fraude informatice și înșelăciuni. 

  În urma perchezițiilor, polițiștii au ridicat 3 laptopuri, 16 telefoane mobile și 3 dispozitive de stocare a datelor.

  Din cercetări a reieșit că, în perioada 2013 – 2015, membrii grupării ar fi racolat mai multe persoane în scopul obținerii de bani, prin postarea de anunțuri fictive de angajare în străinătate, pe diferite site-uri. Anunțurile vizau persoanele care doreau obținerea unui loc de muncă în străinătate.

  Pentru a fi și mai atrăgătoare, anunțurile făceau referire și la viitorul salariu pe care l-ar fi putut câștiga persoana interesată de un loc de muncă. Anunțurile descriau un salariu net între 1.350 și 1.470 de lire și oferea detalii cu privire la plecare și la transport. De asemenea, în anunț s-ar fi solicitat o taxă cuprinsă între 110 și 500 lei, pentru traducerea și legalizarea contractului în limba română.

  9 persoane au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T., în vederea audierii și luării măsurilor legale.

  Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul polițiștilor specializați în combaterea crimei organizate din Alba. La acțiune au participat și jandarmi.

  Citeste mai multe pe pressalert

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. astea sunt vechi. acum a inceput masiv excrocheria cu lucrarile de fatade si reparatii la case in care apar firme “specializate ” in occident in excrocarea proprietarilor prin oferte concertate care sunt de 4/5 ori mai mari si apoi vine o oferta “doar” dubla care este repede adjudecata. sunt pacaliti si cu tot felul de texte ca primaria suporta costuri, etc…se foloseste si cate un proprietar din interior sau dintre proiectanti sau arhitecti in jocul asta.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  5 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.