marþi, 16 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Dacă nu e doar încă o instituție birocratică de „păpat” bani, azi intră în luptă o nouă „armă” împotriva criminalității organizate

  de Special Arad | 1 septembrie 2021, 9:05 AM | Naţional | Recomandările editorilor

  1

  Proiectul de hotărâre privind aprobarea Strategiei Naţionale împotriva Criminalităţii Organizate 2021-2024 figurează pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri a Guvernului.

  Proiectul prevede că strategia se implementează prin intermediul planului de acţiune, care stabileşte activităţi şi proiecte specifice, cu precizarea bugetelor şi a surselor de finanţare, precum şi a termenelor şi responsabilităţilor instituţionale, informează Agerpres.
  Se înfiinţează Comitetul de Monitorizare a strategiei, format din câte un reprezentant, având funcţie de conducere, cel puţin la nivel de director, din cadrul Ministerului Justiţiei, Ministerului Afacerilor Interne, Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism.

  Preşedintele comitetului este reprezentantul Ministerului Justiţiei. Între atribuţiile acestui comitet se numără formularea de recomandări şi propune măsuri către instituţiile şi autorităţile cu atribuţii în domeniul luptei împotriva criminalităţii organizate, în vederea asigurării coerenţei şi eficientizării procesului de implementare a prevederilor strategiei şi informarea anuală a prim-ministrului şi Consiliului Suprem de Apărare al Ţării privind stadiul de realizare a obiectivelor stabilite în strategie, prin raportul anual de monitorizare.

   

   

  Sura foto: The New Federalist

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Excelenta măsură ! Urmează sa fie constituit apoi un comitet de monitorizare a comitetului inițial, care va avea atribuția de a monitoriza monitorizarea initiala.Desigur,toate vor fi conduse de reprezentanți ai monstruoasei coaliții aflata (deocamdata) la guvernare,salarizați cu salarii pe masura functiei. Așa ca România are un viitor sigur,și cred ca Mafia clasica este joaca de copil.

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  7 + 7 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.