miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  Descindere în forţă a poliţiştilor! Un interlop urmărit internaţional pentru trafic de fiinţe umane a fost reţinut la Oradea

  de - | 9 iunie 2021, 6:13 PM | Regional

  0

  Un tânăr orădean de origine kurdă, Al Mahmoud Casim Alexandru, a fost reţinut marţi seara, iar miercuri a fost prezentat la Curtea de Apel Oradea, cu propunere de arestare preventivă, în vederea predării către autorităţile belgiene.

  Potrivit unui comunicat transmis, miercuri, de Poliţia Bihor, pe numele tânărului de 22 ani există deja un mandat european de arestare emis de Procuratura din oraşul belgian Gent, unde acesta este anchetat pentru trafic de fiinţe umane cu circumstanţe agravante şi participare la grup infracţional organizat.

  Trafic de persoane spre Belgia

  Potrivit documentelor transmise de anchetatori la Oradea, Al Mahmoud Casim Alexandru ar fi implicat într-o grupare de cel puţin patru persoane care se ocupă de traficul de persoane, focalizat numai pe kurzi şi cu predilecţie familii cu copii mici, care erau transportate în Belgia pe traseul România-Ungaria – Austria – Germania.

  Orădeanul, după cum arată anchetatorii belgieni, ar fi fost cel care, în cadrul grupării, organiza transportul migranţilor, faptă pentru care pedeapsa în Belgia poate ajunge chiar şi la 15 ani de închisoare.

  Citește continuarea pe ebihoreanul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.