miercuri, 17 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Zeci de mii de euro falși au fost lansați pe piață. Au loc ample descinderi ale polițiștilor și procurorilor în trei județe din Moldova

  de Special Arad | 30 mai 2023, 2:14 PM | Naţional

  0

  Polițiștii și procurorii DIICOT din Neamț au făcut marți 19 percheziții domiciliare într-un dosar care vizează activitatea unui grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de înșelăciune, falsificare de monede și punerea în circulaţie de valori falsificate.

  Potrivit Poliției, perchezițiile au avut loc în județele Neamț, Iași și Galați.

  În cauză, s-a reţinut faptul că, în perioada ianuarie – februarie 2023, a fost constituit un grup infracțional organizat, având ca scop punerea în circulație de bancnotă falsificată.

  Astfel, în perioada ianuarie-mai 2023, ar fi fost puse în circulație aproximativ 900 de bancnote falsificate de 50 și 100 de euro, activitate desfășurată în patru județe.

  Grupul infracțional organizat ar fi indus în eroare, cu ocazia încheierii unor contracte de vânzare cumpărare, mai multe persoane vătămate, reușind plasarea a peste 72.000 de euro, în bancnote contrafăcute.

  Marți, în urma unui flagrant delict, asupra două persoane bănuite, au fost descoperiți și ridicați 90.700 de euro falși, din cupiura de 50, 100 și 500 de euro, precum și 39.900 de lei și 5 telefoane mobile.

  De asemenea, în urma perchezițiilor domiciliare la persoanele bănuite și la sediile unor societăți comerciale, au fost depistați și ridicați 15.650 de euro falși, din cupiura de 20, 50, 100 și 200 de euro, precum și 4.900 de lei și 10 telefoane mobile și diferite inscrisuri.

  Față de 8 persoane bănuite se fac cercetări, iar audierile urmează a fi realizate la sediul DIICOT Neamț.

  Sursa: Știri pe surse

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.