duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al PPE, care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen

  de - | 6 martie 2024, 8:23 PM | Politikos

  0

  Delegația austriacă nu a mai votat împotriva manifestului electoral al Partidului Popular European (PPE) care cere aderarea cât mai curând posibil a României la spațiul Schengen, astfel încât manifestul a fost adoptat în unanimitate, notează G4Media.

  Manifestul electoral cuprinde următorul paragraf:

  „Avem nevoie de admiterea deplină la spațiul Schengen pentru Bulgaria și România, eliminând nu doar controalele aeriene și maritime, ci și controalele la frontierele terestre cât mai curând posibil”.

  „Acest vot arată ca blocajul a fost depășit și că, chiar dacă au existat dificultăți, le vom depăși și vom obține aderarea deplină a României la spațiul Schengen”, a afirmat europarlamentarul PNL Siegfried Mureșan, într-un comunicat de presă.

  Înainte de acest vot, secretarul general Christian Stocker a afirmat că delegații ÖVP nu vor fi de acord cu manifestul PPE invocând mai multe linii roșii, cum ar fi aprobarea necesară pentru energia nucleară sau extinderea spațiului Schengen, după cum a transmis publicația austriacă Kurier.

  Astfel, ÖVP ar fi urmat să respingă aderarea  deplină a țărilor lor în spațiul Schengen, cerută de România și Bulgaria: „Sistemul Schengen este stricat. Trebuie să reparăm sistemul și nu să îl îndulcim”, a declarat Stocker într-un comunicat.

   

  Citește și:Partidul lui Viktor Orban va fi exclus din PPE. Majoritate zdrobitoare împotriva liderului Ungariei · Special Arad

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.