Update Breaking NewsPartidul lui Viktor Orban va fi exclus din PPE. Majoritate zdrobitoare împotriva liderului Ungariei

  de - | 20 martie 2019, 7:53 PM | Internaţional

  0

  Formațiunea lui Viktor Orban va fi suspendată din grupul popularilor europeni, a anunțat în această seară, pe Twitter, Joseph Daul.

  Popularii au votat astăzi în acest sens, cu o majoritate zdrobitoare, de 190 de voturi în favoarea deciziei și doar trei împotrivă, potrivit g4media.ro.

  Index.hu precizează că este vorba de o suspendare fără termen, iar ea va dura până când comitetul de evaluare va întocmi raportul său.

  În acest context, consecințele pentru FIDESZ vor fi următoarele:

  – Nu va mai participa la nicio reuniune a PPE pe perioada suspendării
  – Dreptul de vot i-a fost suspendat
  – Nu va putea propune candidați pentru diverse funcții

  Reacția lui Viktor Orban. Premierul Ungariei a afirmat, într-o conferință de presă, că nu va exista doar o evaluare a PPE, ci și una pe care o va face FIDESZ, în acest sens urmând a fi însărcinat un comitet de „trei înțelepți”, scrie g4media.ro.

  Potrivit Origo.hu, ziarul online apropiat de interesele premierului maghiar, anunță că nu Partidul Popular European a suspendat Fidesz, ci Fidesz a hotărât de bună voie să-și suspende apartenența în PPE pentru o perioadă.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.