vineri, 21 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Liderul grupului PPE din Parlamentul European cere demisia premierului Ponta

  de - | 18 septembrie 2015, 8:25 PM | Internaţional

  0

  Joseph Daul, preşedintele Partidului Popular European, şi Manfred Weber, preşedintele grupului Partidului Popular European din Parlamentul European, au cerut vineri demisia premierului Victor Ponta, ca urmare a trimiterii acestuia în judecată pentru fapte grave de corupţie.

  „Solicit primului ministru al Guvernului României, Victor Ponta, să îşi prezinte imediat demisia din funcţia de prim-ministru, ca urmare a trimiterii sale în judecată pentru acuzaţii grave de corupţie. Poporul român merită o carte de vizită mai bună decât un prim ministru trimis în judecată pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală, în formă continuată, şi spălarea banilor”, a declarat Joseph Daul, potrivit unui comunicat de presă emis de PPE.

  Daul a lansat un apel către Ponta de a nu supune unui risc inutil realizările făcute prin numeroase eforturi de „poporul român şi de guverne de centru dreapta”.

  „Premierul Ponta ar trebui să facă un pas înapoi şi să lase justiţia să decidă”, a declarat Manfred Weber, solicitând demisia imediată” a premierului Victor Ponta, singurul premier care va fi judecat în timpul mandatului.

  „Victor Ponta este singurul premier ce va fi judecat în timpul mandatului, împotriva lui fiind formulate în mod oficial mai multe capete de acuzare pentru corupţie (n.r. fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracţiuni), complicitate la evaziune fiscală în formă continuată, spălarea banilor şi conflict de interese). Din această cauză imaginea României are de suferit fiind în acelaşi timp o dovadă a lipsei de respect pentru cetăţenii români, care merită mult mai mult”, se arată într-un comunicat de presă.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.