Declarațiile liderilor socialiștilor europeni sună ca niște ultimatumuri pentru Liviu Dragnea

  de Special Arad | 24 februarie 2019, 9:29 AM | Politikos

  0

  Liviu Dragnea a ținut, sâmbătă, un discurs la congresul socialiștilor europeni, vorbind despre cum, în ultimii ani, dreapta a distrus Europa prin măsuri de austeritate. Mai mult, președintele PSD a susținut că, în România, această distrugere este realizată inclusiv prin organele de forță.

  La finalul discursului, eurodeputata Ana Gomes l-a huiduit pe Dragnea, eclamând în limba spaniolă:

  „Afară cu corupţii! Nu vrem corupţie şi corupţi în PES şi în S&D”.

  Și Frans Timmermans, vice-preşedintele Comisiei Europene, a avut un mesaj extrem de clar pentru Liviu Dragnea şi PSD. Chiar dacă recunoaşte că în România au fost crescute pensiile şi salariile, Timmermans avertizează că cine vrea să facă în continuare parte din familia socialistă europeană, trebuie să respecte anumite valori:

  „Acesta este un mesaj care a fost transmis clar ieri lui Liviu Dragnea de către Serghei Udo şi cu mine, când ne-am întâlnit. I-am spus ieri: Liviu, dacă vreţi să faceţi parte din această familie, trebuie să respectaţi valorile noastre fundamentale. Şi Liviu a spus că vor face acest lucru. Vom avea discuţii pe această temă în săptămânile viitoare. Nu putem face niciun compromis în acest domeniu. Aceasta este o linie roşie pentru mişcarea noastră, asta e o linie roşie pentru Europa. Am văzut că România a devenit o societate vibrantă, deschisă, unde lupta împotriva corupţiei a avut succes în ultimii ani, o societate în care există presă liberă, o societate în care sistemul judiciar poate funcţiona independent. Aceste lucruri nu se pot schimba. Nu trebuie să se schimbe. Tocmai am fost în Ungaria. Am văzut ce se întâmplă dacă se fac paşi înapoi“, a afirmat Frans Timmermans.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.