Decât un șablon: dragostea „ucide”, domnule Bîlcea!

  de Alin Olteanu | 4 septembrie 2019, 11:41 AM | Opinii | Recomandările editorilor

  4

  Normal că domnul Bîlcea trebuia să reacționeze la acuzațiile fostei soții, Laura Crișan Bîlcea, care spunea ieri ca o să candideze la Primăria Arad (din partea cui, nu știm deocamdată) pentru că „poate să fie mai bună decât un om pe care l-a ridicat de la zero”. Normal că trebuia să aibă o poziție oficială. Doar că, așa cum vorbesc mulți dintre cei care îl cunosc, neavând la el și în bagajul de cunoștințe decât în majoritate șabloane – că nu a jucat degeaba mult fotbal și a stat prin vestiare la viața lui – Sergiu Bîlcea a dat-o cu mucii-n fasole rău de tot. Imediat și-a „comandat” (să nu se supere unii colegii ai noștri de breaslă, dar știm cum stă treaba cu finanțările…) o emisiune la radio, în care a vorbit despre toate realizările sale de la Tutankamon încoace, și invers! Iar la final, după ce ne-a ținut cu sufletul la gură o întreagă emisiune de campanie, că făceam pariuri dacă îl întreabă sau nu, a venit și celebra chestiune: „Ce părere aveți despre anunțata candidatură a fostei soții, știre care a ținut pagina ziarelor ieri (marți, 3 septembrie)?”

  Și, ce să vezi? Bîlcea, cum spuneam, într-un limbaj de lemn demn de politica secolului XIX, o dă pe brazdă cam așa: „Are dreptul oricine să candideze, cu condiția să fie pregătit, să aibă program etc. Pe de altă parte, nu înțeleg cum o asemenea știre a fost tratată de toată presa, iar cea în care anunțam că va fi refăcut drumul Pâncota-Buteni nu a fost privită la fel”. La care, moderatorul, îi spune cam așa: „Păi, înseamnă că trebuie să o dați pe monden, dacă astea sunt știrile care țin publicul și presa în priză”. Bă, ești prost?

  Puteți să citiți știrea pentru care ne „urechează” domnul Bîlcea: Iustin Cionca: „Am semnat contractul pentru modernizarea drumului Pâncota-Buteni”

  Revenind, te întreabă jurnalistul ce părere ai, iar tu, în loc să spui cum ai ajuns „mare”, să fii sincer, adică să spui cum ai firmă de transport după ce ai plecat de jos (așa cum am plecat cu toții care nu am avut părinți bogați), tu o dai în bălării politruce.

  Când toată lumea cunoscătoare din oraș vorbește că tatăl socru te-a ridicat, când practic fosta soție te amenință voalat cu dezvăluiri despre cine ești cu adevărat, tu, în loc să răspunzi punctual, o dai pe șablonul „că poate candida oricine”, că… pe dracu!

  Dacă vreți să fiți un politician onest, lămuriți opinia publică cu privire la întreaga dvs. situație, explicați oamenilor cum ați ajuns să faceți banii (că vă lăudați că aveți firmă puternică, dar la a cărei administrare ați renunțat pentru a vă dedica muncii în folosul arădenilor… ce șablon și ăsta!), explicați ce și cum cu fosta soție, dar și cu altele… după care treceți la orice altceva. Ce ziceți? Greșim?

  Ah, să nu omitem să precizăm, în cazul în care o să ne spuneți, tot ca un șablon, că viața privată nu ne privește. Nu e viață privată modul în care v-ați făcut banii, domnule Bîlcea, pentru că vrem să aflăm, în cazul în care o să ajungeți primar, sau chiar și acum, în calitate de vicepreședinte CJ, cui îi sunteți dator. Socrului? Soției? Altora? Spuneți tuturor  despre ce e vorba și suntem aproape siguri că o să vă lase în pace.

  Citește și: Candidatura Laurei Crișan, fostă Bîlcea, la Primăria Arad – deocamdată doar o bășină politică izvorâtă dintr-un fost pat conjugal. Totuși, cuiva folosește…

  Însă, repetăm, lăsați-ne cu „poate să candideze oricine”, că știm că nu vă place anunțul soției. Chiar, suntem siguri, v-a înnebunit informația asta, ieri. La fel cum v-a înnebunit și fotografia din „iatac”, cu colega dumneavoastră de partid, Geanina Pistru, în urmă cu câteva săptămâni. Iar în cazul în care consilierii v-au sfătuit că trebuie să ieșiți cu o declarație în legătură cu asta… ați ieșit, dar, din punctul nostru de vedere, v-ați făcut de rahat. În direct, la radio.

  În concluzie, poate și-au dat seama și strategii dumneavoastră, repetăm, ieșiți din nou public, nu puneți vina pe adversarii politici (că fosta soție nu e membru de partid, deocamdată), scoateți mopul, dați cu el peste tot, că știți cum e cu munca de jos, ca noi toți, după care dați cu parfum. Însă, să aveți mult și să vă rugați să aibă efect și să scoată mirosul urât… Pentru că, în caz contrar, și știm că înțelegeți bine în acești termeni, ați fost singur cu portarul și ați șutat-o în tribune!

  P.S. Scuzat să ne fie șablonul din titlu, însă am vrut să fim bine înțeleși…

   

   

   

   

   

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Pai cum nu putea da cu mucii in fasole,cand de fapt job-urile lui au fost de manipulant marfa la o firma de bauturi racoritoare apoi spalator auto. Faptul ca acum i se aduc cuvinte ca ”domnul” sunt datorita ‘muncii” lui asidue in care a vanat femeie mai in varsta decat el si cu o situatie financiara mult peste buna.Asa s-a ales si cu firma de camioane,bani in cont si o pozitie politica buna,prin ”munca” de-a vana femei cu bani pt a isi pune fundul la caldura…Este doar acel manipulat si spalator auto…cu functie….atat.

   +9 voturi
   +1
   -1
  2. Jurnaliști de scandal și cam atât. Asta nu este un limbaj demn de un om cu “școală” care ține să arunce cu noroi în alții. Putin îmi pasa de Domnul Bilcea, și câtă școală are sau n-are, dar exprimarea Dumneavoastră ca “formator de opinie” lasă mult de dorit. Ce școală v-a învățat sa folosiți “ba, ești prost?” în cadrul unui articol? Nu am o școală în domeniu dar nu îmi permit cei 7 ani de acasă să vorbesc așa, mai ales în public..

   --3 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.