miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Iustin Cionca: „Am semnat contractul pentru modernizarea drumului Pâncota-Buteni”

  de Special Arad | 3 septembrie 2019, 9:45 AM | Administraţie

  1

  Comunicat. Astăzi, la Consiliul Județean, a fost semnat contractul de execuție pentru drumul județean Pâncota-Măderat-Șilindia-Târnova-Cuied-Luguzău-Buteni, care intră în lucru în luna octombrie! Lucrările (31,3 km de drum modernizat) în valoare de 40 de milioane de lei plus TVA, au fost câștigate de o firmă cu 15 ani de experiență. Organizarea șantierului începe în luna octombrie.

  La eveniment au participat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, vicepreședinții Sergiu Bîlcea și Răzvan Cadar, reprezentanții companiei DSE Consulting, care a câștigat licitația, respectiv primarii de la Târnova, Buteni și Șilindia.

  „După 1023 zile de la depunerea proiectului, semnăm în sfârșit contractul de execuție pentru drumul județean Pâncota-Buteni. A durat trei ani de zile să ajungem în această fază. Trei ani care demonstrează super-birocratizarea statului român, legile proaste care reglementează domeniul investițiilor publice, legi rupte de nevoile cetățenilor și de realitate. Am adus fonduri europene pentru acest drum strategic al județului Arad, pe care l-am împărțit în două loturi: Arad-Șiria și Pâncota-Buteni. Iar statul român, prin instituțiile sale blocate de absurditate a făcut tot posibilul să ne pună bețe în roate.

  Vă reamintesc că am cerut inițial ca firma care va executa lucrarea să muncească si noaptea, și sâmbătă și duminică, și să dovedească că are utilaje si angajați suficienți să execute lucrările rapid și de calitate. Ni s-au respins aceste solicitări, dar eu totuși cer constructorului să muncească rapid si bine. Vom pune presiune pe el și îl vom verifica și le cer și domnilor primari să pună presiune și să se asigure că lucrările se realizează în ritmul necesar.

  Drumul judetean Pâncota-Măderat-Târnova-Șilindia-Luguzău-Cuied-Buteni va fi modernizat din fonduri europene, prin Programul Operaţional Regional. Îmi exprim din nou încrederea că lucrările se vor realiza repede si bine. În același timp, aceste 1023 de zile trebuie să fie un semnal pentru statul român că lucrurile funcționează foarte greoi, foarte prost în domeniul achizițiilor publice, fiindcă este nepermis să treacă peste trei ani de la depunerea unui proiect la începerea efectivă a lucrărilor!” – a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

  „La începutul mandatului prioritatea zero pentru această echipă de la conducerea Consiliului Județean Arad, a mea, împreună cu vicepreședintele Răzvan Cadar și cu domnul președinte Iustin Cionca, a fost să modernizăm mare parte din drumurile județene. Astăzi proiectul principal, „proiectul de încredere”, așa cum l-am numit noi, Arad – Șiria – Pâncota – Buteni are o primă fază de încheiere de contract. Este un tronson de 31,3 km care nu a fost modernizat din anii ‘60, practic poate nu a fost modernizat niciodată așa cum trebuie. Se va lucra pe toate zonele, inclusiv zona de acostament, zona de terasament și la șanțurile de scurgere. Va fi practic un drum nou de la Pâncota la Buteni! În următoarea perioadă vom demara și alte lucrări în județ și vom semna și noi contracte de execuție” – a declarat vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Sergiu Bîlcea.

  „Pentru locuitorii județului Arad și în special pentru cei din Târnova, faptul că acest drum se va face este o mare realizare. Au fost voci care, în toată această perioadă, de la lansarea proiectului și până la semnarea contractului, au dorit să ne împiedice.  Au fost afirmații că drumul nu se va face, că Guvernul PSD este cel care dă banii (o minciună, pentru că au fost câștigați de Consiliul Județean, din fonduri europene), dar administrația locală nu știe să îi cheltuiască, că totul se va reduce la simple promisiuni. Astăzi asistăm la semnarea contractului și vă pot spune că atât eu, cât și colegii mei primari care se află pe acest tronson vom fi gazde bune pentru echipa de lucru, atunci când va ajunge în localitatea noastră. Sper la cât mai multe proiecte de acest gen și mulțumesc conducerii Consiliului Județean, echipei de proiect, pentru tot efortul depus și răbdarea de care a dat dovadă”, a declarat Florin Farcașiu, primarul comunei Târnova.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.