De Ziua Mondială a Inimii, Rotary Arad și Rotary Arad Cetate vă invită la „Promenada Inimilor”

  de Special Arad | 27 septembrie 2018, 5:28 PM | Sănătate | Știri Arad

  1

  Cluburile Rotary Arad și Rotary Arad Cetate continuă împreună și în 2018 programul „Promenada Inimilor”, proiect de amenajare a unui traseu accesibil ce își propune să încurajeze populația orasului sa facă miscare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare, cu ocazia Zilei Mondiale a Inimii, ce va avea loc în data de 29 septembrie 2018.

  „La fiecare 30 minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne am pus inima la treaba. Tu ce faci?”, spune Prof. Dr. Dan Gaiță, membru Coordonator Național de Prevenție Cardiovasculară.

  Traseul din Arad are o lungime de 3 km începând din dreptul Bazei Sportive Constructorul, pe partea de sus a falezei de pe Malul Muresului până în dreptul Podului Traian cu întoarcere pe partea de jos a falezei de pe Malul Muresului, la punctul de plecare, Baza Sportiva Constructorul.

  Lansarea traseului va avea loc în 29 septembrie 2018, ora 10:30, prin organizarea unei plimbări de grup, la care sunt invitați să participe toți locuitorii orașului Arad.

  Programul este inițiat de Fundația Irlandeză a Inimii și implementat deja în peste 10 țări europene, „Promenada Inimilor” a avut un succes răsunator și printre români. În România, programul a fost lansat în 2013, în ultimii ani participând mii de persoane în lupta bolilor cardiovasculare.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.