De Ziua Copilului, elevii de la Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” din Petriș au parte de două zile cu ateliere inedite





Asociația Grupul pentru Inițiative Culturale Arad organizează două zile de ateliere cu copiii claselor 0-VIII din satul Petriș și satele aparținătoare comunei: Ilteu, Seliște, Corbești, Roșia-Nouă și Obârșia.
Atelierele sunt următoarele: „Citești, crești și te însănătoșești”, „Cruciulițe pe altițe” (cusături pe pânză, păpuși din lână etc.), „Atelierul fericirii”, „Sport pe maidan”, „Sănătate în toate”, „Actor pentru o zi”, „Pictezi și te relaxezi”, „Socializăm și ne distrăm”.
Atelierele sunt realizate cu participarea elevelor de la specializarea Pedagogie a Colegiului Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, studenților de la Facultatea de Medicină și de la Facultatea de Științe Socio-Umane a Universității de Vest „Vasile Goldiș”, tinerelor din Timișoara care realizează biblioteci în spitalele de pediatrie (Citești și te însănătoșești), actriței Oltea Blaga și elevelor de la Școala Populară de Artă.
Pe parcursul lunii mai, elevii școlii din Petriș s-au înscris și în concursul „Satul meu-Universul meu” (un concurs de fotografie, eseu, desen, abilități, PPT), derulat prin același proiect. În după-masa zilei de 31 mai, va avea loc festivitatea de premiere și se vor oferi premii și diplome participanților. Apoi, o parte dintre cei implicați vor susține un spectacol pe scena Căminului Cultural „Sabin Drăgoi” din Petriș. Activitățile vor continua și de 1 Iunie, la Școala cu clasele I-IV Roșia-Nouă.
„Scopul acestui proiect este de a le oferi copiilor bucurie de ziua lor, de a-i scoate din rutina unei zile însemnate doar în calendar ca fiind dedicată copilului. Atelierele vor fi alese liber de participanți. Am încercat să le facem cât mai atractive și educative, în același timp. Elevele și studentele, viitoare învățătoare-educatoare, învață să comunice și să creeze o nouă disciplină în afara celor știute: bucuria de a învăța.
Sperăm să redevenim și noi, cei mari, copii pentru două zile” , a spus profesoara și scriitoarea Lia Faur.
Inițiatorii acestui proiect sunt: Flavius Lazăr, Larisa Chițu, Ioana Lazăr și Lia Faur.
Instituții implicate în proiect: Centrul Cultural Județean, Colegiul Național Preparandia „Dimitrie Țichindeal”, Școala Gimnazială „Sabin Drăgoi” Petriș, Inspectoratul Școlar Județean, Universitatea de Vest „Vasile Goldiș”, Arhiepiscopia Aradului, Strategia Națională de Acțiune Comunitară.
Comentariile portalului
L-ați auzit pe Simi Geo sau pe cineva din staful lui de campanie să protesteze sau sa ia poziție față de închiderea Astra vagoane marfă? Cam atât î (...)
In fine,se gaseste un politruc roman sa adopte,cel putin declarativ,masuri ce guvernul ungar le-a adoptat deja,cu un mediu succes,insa orientate spre o protectie sociala reala (...)
Vreau sa știu dacă sunt angajat