duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  De la 1 martie se majorează indemnizaţia de şomaj şi beneficiile sociale care se raportează la Indicatorul Social de Referinţă

  de - | 23 februarie 2022, 8:05 PM | Naţional

  0

  Toate beneficiile sociale care se raportează la Indicatorul Social de Referinţă (ISR) vor creşte de la 1 martie 2022, ca urmare a majorării cu 5,1% a acestui indicator, au transmis, miercuri, reprezentanţii Ministerului Muncii, informează adevarul.ro.

  „Potrivit Legii nr.225/2021, începând cu anul 2022, ISR se majorează, în luna martie a fiecărui an, cu rata medie anuală a inflaţiei, indicator definitiv comunicat de Institutul Naţional de Statistică (INS). Acest indicator stă la baza stabilirii cuantumurilor prestaţiilor de şomaj şi al unor măsuri active, precum şi al beneficiilor de asistenţă socială.

  Rata medie anuală a inflaţiei care va sta la baza stabilirii noilor cuantumuri de prestaţii sociale şi beneficii de asistenţă socială este de 5,1%, ceea ce înseamnă că valoarea ISR creşte de la 500 de lei la 525,5 lei.”, informează sursa citată.

  Beneficiile de asistenţă socială care sunt raportate la ISR sunt:

  – ajutorul social,

  – alocaţia pentru susţinerea familiei,

  – alocaţia lunară de plasament,

  – prestaţiile sociale pentru persoanele cu handicap (adulţi şi copii),

  – nivelul minim al indemnizaţiei pentru creşterea copilului şi al indemnizaţiei de acomodare,

  – sprijinul pentru adoptatori şi ajutorul pentru refugiaţi.

  Citeste mai mult pe adevarul.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.