marþi, 3 octombrie, 2023

Special Arad Logo

  Suspiciuni de corupție în TVR. Anchetă internă după ce cursele lui David Popovici se vor vedea la altă televiziune

  de Special Arad | 22 iulie 2023, 9:31 AM | Naţional | Sport

  0

  Televiziunea publică a ratat șansa de a difuza cursele lui David Popovici de la Campionatele Mondiale de la Fukuoka, în condițiile în care drepturile TV pentru această competiție au fost achiziționate de o entitate privată pentru o sumă mai degrabă modică.

  Potrivit gsp.ro, Antena 1 a plătit undeva între 20.000 și 25.000 de euro pentru această competiție, care ar urma să fie transmisă în exclusivitate pe platforma „Antena PLAY”. De asemenea, reprezentanții acestei companii au dreptul de a difuza anumite curse, dacă vor considera necesar, și pe postul numărul 1 al trustului.

  Anchetă la TVR după ce l-au ratat pe David Popovici

  Conducerea TVR a anunțat, printr-un comunicat, că dispus un control intern cu privire la achiziţiile evenimentelor sportive din ultimii 9 ani: „Decizia vine în urma unor suspiciuni legate de modul în care au fost contractate drepturile de televizare pentru unele competiții”. Demersul a fost inițiat „în urma semnalării mai multor situaţii în care reprezentanții SRTv din cadrul Departamentului Sport, responsabili cu negocierea şi achiziţionarea drepturilor tv, ar fi refuzat contractarea unor competiții sportive ofertate de European Broadcasting Union (EBU), pentru ca, ulterior, să le cumpere de la operatori privaţi din România cu sume mult mai mari decât cele iniţiale.”

  A existat un interes și din partea Televiziunii Române existând chiar o decizie de pe 3 mai 2023 a Comitetul Director. Care „aprobă începerea negocierilor cu Inception Media pentru achiziţia Campionatului Mondial de înot de la Fukuoka, Japonia (14 – 30 iulie 2023) și a Campionatului European de înot 2024, la ambele competiții urmând să participe și campionul român David Popovici”.

  Citește și: Fenomenalul David Popovici a câștigat titlul european și la 200 de metri liber!

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.