Update 2DIICOT: Valer Zgârdea, șeful Cancelariei Prefectului de Arad, nu este reținut și nici cercetat sub control judiciar!

  Poliţiştii de la „Crimă Organizată” Arad percheziţionează, în această dimineaţă, șase locuinţe ale unor membri ai unei reţele care a furat datele a mii de carduri de credit din Statele Unite ale Americii. În același timp, anchetatorii au intrat în aproximativ alte 15 locații din Timişoara, Drobeta Turnu Severin şi Hunedoara.

  Din informațiile pe care le avem liderii grupării au creat un soft care identifica POS-urile cu vulnerabilităţi, fiind vizate în special cele de la restaurante şi benzinării din America. După ce le găseau, cu ajutorul unui alt program informatic, furau datele cardurilor, informaţiile ajungând într-o adresă de mail. De aici, erau create pachete de date care erau vândute, cei care cumpărau datele şi parolele fiind cei care clonau cardurile şi apoi le goleau. Suspecţii au avut grijă să primească sume care erau sub pragul de 1.000 de dolari care ar fi atras atenţia autorităţilor asupra tranzacţiilor.

  Liderii grupării au fost identificaţi ca fiind Melicioiu Ionuţ, Cristian Istodor, Robert Vărgatu şi Andrei Velici -toți din Drobeta Turnu Severin. De asemenea, printre suspecţi se află şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinţi. Sumele de bani obţinute în urma vânzării a peste 6.000 de carduri au fost investite de liderii grupării în maşini de lux – Jaguar, Mercedes ML – sau în locuinţe, care au fost cumpărate pe numele bunicilor sau a mamelor, încercând astfel să piardă urma banilor.

  Șeful SCCO Arad, Cosmin Popovici, a confirmat pentru Special Arad că la această oră perchezițiile sunt în curs.


   

  UPDATE:

  Surse din cadrul anchetatorilor ne-au declarat că unul dintre calculatoarele „adunate” de polițiștii de la Serviciul de Combatare a Crimei Organizate (SCCO), în cadrul descinderilor făcute azi dimineață, ar fi fost ridicat chiar din locuința personală a lui Valer Zgârdea, șeful Cancelariei Prefectului județului Arad, locuință aflată în Cartierul ARED, blocul R16. Prefectul Cosmin Pribac a declarat pentru Special Arad că șeful Cancelariei sale nu s-a prezentat astăzi la serviciu, are telefonul închis și nici Poliția sau alte structuri nu i-au remis un comunicat privitor la Valer Zgârdea. Aceleași surse declară că Valer Zgârdea a fost dus la Timişoara, acolo unde este audiat.


   

  UPDATE 2:

  Șeful DIICOT Timișoara a precizat faptul că Valer Zgârdea, șeful Cancelariei Prefectului Județului Arad nu se află printre persoanele reținute și nu este cercetat sub control judiciar. Procurorii urmează să efectueze investigații pentru a afla cine a accesat cu IP-ul șefului Cancelariei Prefectului Județului Arad POS-uri din SUA.

  În urma audierilor, procurorul de caz a decis reţinerea a zece suspecţi, ultimul dintre ei venind seara la sediul DIICOT cu avocatul, după ce iniţial a fost dat în urmărire, nefiind găsit de dimineaţă. În cazul altor suspecţi s-au luat măsuri de control judiciar şi au fost lăsaţi să plece acasă.

  Revenim cu amănunte.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Dați dracului oltenii ăștia! Oare prin arad cine-i așa deștept?…Ăștia n-au treabă decât cu politica lor de carduri. La cât de inventivi sunt nu se vor lăsa striviți de câțiva ani de grănițuire a libertății. Din orice loc poți face bani. Bunăoară, băieții scuipau semințe-n praful unei ulițe oltenești dar mardeau la carduri ditamai în spațiul american. Cu internetul pe post de controlor suprem dai un clik și…bum! – se sfârșește lumea.

   0 voturi
   +1
   -1
  2. No, așa ceva… numai la români se poate întâmpla… Oare cine a accesat de la IP-ul lui zgârdea săracu asemenea lucrare de proporții?! Și zgârdea unde era de fiecare dată? Că mă gândesc că nu faci treaba asta în 2 munute!? Te pomenești că-l scoate curat ca pânza de păianjen! Domnilor de la DIICOT Timiș vedeți că omul e pervers ca vulpea ”moartă”-n fața ursului! Așteptați până se ”mișcă”.

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.