Dana Man este câștigătoarea concursului pentru revitalizarea Cetății Aradului





Concursul de idei pentru revitalizarea și redarea către comunitate a Cetății Aradului, organizat de către Institutul pentru Politici Publice (IPP) în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad, și-a desemnat câștigătorul. Proiectul, intitulat „Readucerea fidelă, prin renovarea ansamblului Cetății, la stadiul din 1783”, propune includerea ansamblului Cetății în lista obiectivelor de patrimoniu UNESCO prin parteneriate cu direcțiile de cultură din Franța, Italia și Spania și renovarea acestuia după planurile generalului Ferdinand Philipp Harsch, în stil Vauban-Tenaille.
Institutul pentru Politici Publice (IPP) în parteneriat cu Primăria Municipiului Arad a organizat, în perioada februarie-martie 2017, un concurs de idei pentru transformarea și reintroducerea în circuitul urban a Cetății Aradului, astăzi în stadiu avansat de degradare, dar cu potențial de revitalizare. Primăria se află la începutul unui parcurs mai lung în vederea redării către comunitate a obiectivului de patrimoniu urban comunitar, o primă etapă fiind conturarea unei idei de dezvoltare centrale prin consultarea cu cetățenii, beneficiarii finali ai viitoarei investiții.
În cadrul concursului au fost înscrise patru proiecte, clasamentul fiind stabilit pe baza algoritmului: 50% ponderea notelor acordate de juriu și 50% pe baza votului online desfășurat în perioada 17 – 24 martie. Cel mai mare punctaj a fost adunat de către proiectul „Readucerea fidelă, prin renovarea ansamblului Cetății, la stadiul din 1783”, înscris de Dana Larisa Man, cetățean al Aradului fără studii în domeniul urbanismului, dar cu propuneri de transformare a Cetății Aradului care au fost pe placul locuitorilor.
Proiectul câștigător „Readucerea fidelă, prin renovarea ansamblului Cetății, la stadiul din 1783” va putea fi prezentat și discutat în fața cetățenilor și autorităților în cadrul unei conferințe de presă ce va avea loc vineri, 31 martie, de la orele 10:30, în incinta Primăriei Municipiului Arad, Sala Ferdinand.
Concursul de idei pentru revitalizarea și redarea către comunitate a Cetății Aradului, simbol al orașului de pe Mureș, face parte din proiectul Orașul user-friendly: implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale, demers al Institutului pentru Politici Publice (IPP) care promovează un model inovator de transformare urbană a unor obiective industriale sau istorice reprezentative pentru orașele în care se află, dar subutilizate sau degradate. Proiectul se desfășoară concomitent în Municipiile Arad, Alba Iulia și București (Sector 3), iar obiectivele vizate sunt Cetatea Aradului, Palatul Principilor și Hala Laminor. Proiectul Orașul user-friendly: implicare civică pentru revitalizarea fostelor spații urbane industriale este co-finanțat printr-un grant din partea Elveției prin intermediul Contribuției Elvețiene pentru Uniunea Europeană extinsă.
Comentariile portalului
tocmai, că încă nu există centre specializate pentru combaterea dependenței de droguri. Asta e problema principală, până nu se vor deschide cele 8 centre regionale promise de Guvern pentru (...)
Ipocrizia USsR continuă, ca de obicei. În campania electorală pentru funcția de primar a municipiului Arad, cei din USsR erau foare vocali și se agitau că se taie copacii î (...)
Poliția Locală ar trebui desființată în totalitate pentru că este o masă de manevră a primarului care răspunde politic ,să dea examen serios și care sunt capabili ș (...)