luni, 22 iulie, 2024

Special Arad Logo

  „Dacă voi nu mă vreți”… CMCA mă vrea! Doru Orban nu pleacă așa ușor din fruntea Filarmonicii, dar se agită degeaba

  de Tomck@t | 29 martie 2022, 9:12 AM | Culise

  1

  Daniela Pădurean-Andreica și Doru Orban (foto: Special Arad / Facebook)

  5,78 este nota finală obținută de Doru Orban, directorul Filarmonicii Arad, pentru activitatea managerială pe anul trecut. Nota de trecere fiind 7. Cu toate acestea, Doru Orban nu pleacă – deocamdată – din fruntea instituției. Cum e posibil? Răspunsul este: CMCA și șefa instituției, Daniela Pădurean-Andreica.

  Doru Orban a avut cea mai recentă evaluare anuală în două etape, pe 17 și 21 martie. Conform procedurii, avea la dispoziție 3 zile lucrătoare ca să conteste nota obținută, iar comisia de soluționare a contestațiilor are 3 zile lucrătoare la dispoziție ca să rezolve presupusele probleme legate de notă. Comisia de soluționare a contestațiilor se va întruni astăzi, 29 martie, doar că nu are de-a face – culmea –  cu o nemulțumire legată de notă.

  Potrivit informațiilor noastre, a intervenit o altă piedică, una procedurală, în ceea ce privește organizarea evaluării. Tot potrivit informațiilor din culise obținute de Special Arad, se pare că persoana care a „orchestrat” această manevră – sau, ca să rămânem în termenii legali: acest viciu de procedură – este nimeni alta decât directoarea Centrului Municipal de Cultură, Daniela Pădurean-Andreica.

  Reamintim că organizarea evaluării a căzut în responsabilitatea Centrului Municipal de Cultură, dovadă fiind și faptul că cea de-a doua etapă a evaluării (din 21 martie) a avut loc la sediul CMCA, chiar dacă, în mod normal, ar fi trebuit în Sala Regele Ferdinand a Primăriei. De asemenea, implicarea CMCA în toate aceste proceduri se vede și în anunțurile legate de regulament, pe care le-am atașat mai jos.

  Culmea este că acea „chichiță” găsită și semnalată de CMCA se referă la nerespectarea unor proceduri … gestionate tocmai de CMCA. Nu este foarte clar, deocamdată, despre ce eroare de procedură ar fi vorba.

  Din comisia de soluționare a contestațiilor fac parte viceprimarul Ilie Cheșa, Csilla Aur (supleant), Dragoș Dimitriu (managerul Filarmonicii Brașov), Cristian Lupeș (managerul Filarmonicii de Stat Sibiu) și Ovidiu Andriș (directorul interimar al Filarmonicii „Banatul” Timișoara) – supleant.

  Ce se întâmplă dacă se admite acest viciu de procedură?

  Am verificat legislația pentru a găsi un răspuns la această întrebare și toate semnele arată că „petarda” folosită de „cuplul” Orban-Andreica (știut fiind faptul că șefa CMCA este cea mai mare susținătoare a lui Doru Orban) este o încercare slabă și neîntemeiată de a câștiga timp, nimic mai mult.

  Practic, Comisia de soluționare a contestațiilor poate remedia ulterior viciul de procedură semnalat, fără ca acest lucru să afecteze în vreun fel „sentința” dată deja de evaluatori… care a fost extrem de clară: nota 5,78, cu precizarea că se „recomandă încetarea contractului de management și numirea unui manager interimar, altul decât persoana domnului Orban Doru” (vezi mai jos raportul comisiei).

  Vom urmări cu interes derularea evenimentelor și astfel vom înțelege și mai bine cine l-a susținut atât de mult timp în funcție pe Orban, iar de aici, până a afla și motivul, este doar un pas.

  raport evaluare orban 2022

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. DNA-ul doarme? Asa este când toți au de câștigat de pe urma conducerii unor instituții. Ca banul public să ajunga în buzunarele (private) care trebuie este nevoie de oameni dispuși sa facă astfel de „manevre” . Se pare că cei doi directori fac o treabă bună în acest sens de nu se poate scăpa de ei sub nici o forma.

   +11 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.