Dacă e ultima sâmbătă din lună, e deschis și la Centrul de Transfuzii. Mergeți și donați! Salvați o viață!

  de Raluca Medeleanu | 25 noiembrie 2020, 3:13 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  Așa cum ne-au obișnuit în ultimul timp, personalul medical de la Centrul de Transfuzii din Arad au hotărât ca în sâmbăta de la finalul lunii să vină la serviciu, din timpul lor liber, pentru a oferi o alternativă donatorilor care nu au timp să vină în timpul săptămânii, în timpul programului obișnuit al instituției.

  Pe această cale, îndemnăm cititorii Special Arad să se prezinte, dacă sunt eligibili, sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 12:00, sau de luni până vineri, de la ora 08:00 la 13:30, la Centrul de Transfuzii de pe str. Andrenyi Karoly nr. 2-4 din Arad.

  Menționăm că proviziile Centrului de Transfuzie Sanguină din Arad sunt mai tot timpul pe avarii, din lipsa donatorilor suficienți.

  Pentru a putea dona sânge, trebuie să îndeplinești următoarele condiţii:
  – vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  – greutate peste 50Kg
  – puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
  – tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  – să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  – femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  – să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
  – sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, să treacă 2 luni de când ați fost la stomatolog .

  Mai multe detalii la numărul de telefon 0257 270 597.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  1 + 9 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.