Centrul de Transfuzii roagă arădenii să vină sâmbăta aceasta la donat de sânge!

  de Raluca Medeleanu | 29 octombrie 2020, 2:45 PM | Recomandările editorilor | Știri Arad

  1

  Pentru a veni în sprijinul celor care își doresc să doneze sânge, însă programul de lucru nu le permite să o facă în timpul săptămânii, personalul medical de la Centrul de Transfuzie Sanguină Arad a luat decizia ca în ultima sâmbătă din fiecare lună să țină Centrul deschis pentru donatori.

  Decizia a fost luată pro bono, în timpul liber al personalului, din simpla dorință de a asigura stocul necesar de sânge pentru a putea salva vieți. Reamintim că proviziile Centrului de Transfuzie Sanguină din Arad sunt mai tot timpul pe avarii, din lipsa donatorilor suficienți.

  Pentru a deveni donator de sange trebuie sa indepliniti următoarele condiţii:
  – vârsta cuprinsă în intervalul 18-60 ani
  – greutate peste 50Kg
  – puls regulat, 60 -100 bătăi/minut.
  – tensiune arterială sistolică între 100 şi 180 mmHg
  – să nu fii suferit în ultimele 6 luni intervenţii chirurgicale
  – femeile să nu fie: însărcinate, în perioada de lăuzie, în perioada menstruală
  – să nu fi consumat grăsimi sau băuturi alcoolice cu cel puţin 48 de ore înaintea donării
  – sa nu fii sub tratament pentru diferite afectiuni: hipertensiune, boli de inima, boli renale, boli psihice, boli hepatice, boli endocrine, să treacă 2 luni de când ați fost la stomatolog .

  Pe această cale, îndemnăm cititorii Special Arad să se prezinte, dacă sunt eligibili, sâmbătă, în intervalul orar 08:00 – 12:00, sau de luni până vineri, de la ora 08:00 la 13:30, la Centrul de Transfuzii de pe str. Andrenyi Karoly nr. 2-4 din Arad.

  Mai multe detalii la numărul de telefon 0257 270 597.

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  1 + 3 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.