duminicã, 23 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Centrul de Transfuzii Arad anunță și prima recoltare de plasmă prin procedeul de plasmafereză!

  de Special Arad | 11 mai 2020, 1:34 PM | Știri Arad

  0

  După ce săptămâna trecută anunțam că la Arad s-a realizat prima recoltare de sânge de la o asistentă medicală arădeancă, vindecată de Covid-19, în vederea preluării plasmei pentru anticorpi, iată că astăzi conducerea Centrului de Transfuzii anunță și prima recoltare directă de plasmă – de la un arădean vindecat de COVID-19 – prin procedeul de plasmafereză.

  De această dată, donatorul a fost un medic de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad care a trecut prin această boală și s-a oferit voluntar pentru a salva viața semenilor săi.

  „Procedura s-a dovedit un real succes. Săptămâna trecută am recoltat plasmă, prin procedeul normal, de la patru persoane, vindecate de COVID-19. Astăzi, după sosirea kit-urilor, avem primul donator de la care colegii mei au recoltat plasma prin procedura de plasmafereză”, a explicat dr. Laura Păcurariu, directorul Centrului de Transfuzie Sanguină Arad.

  Recoltarea de plasmă de la pacienții care au fost diagnosticați cu COVID-19 prin testarea RT -PCR și vindecați în urma efectuării testelor RT-PCR II și III, are ca scop încercarea de salvare a bolnavilor internați, în stare gravă, pe secțiile de terapie intensivă.

  Persoanele care doresc să doneze plasmă trebuie să contacteze Centrul de Transfuzie Sanguină Arad la numărul de telefon 0357/80.91.12 sau pe adresa de e-mail: [email protected]
  Persoana de contact responsabilă de validarea eligibilității la donare este d-na Dr. Bornea Alexandra.

  Citește și Sângele unei arădence va putea salva viața bolnavilor de Covid-19! La Centrul de Transfuzii s-a prezentat prima donatoare pentru începerea tratamentului de imunizare cu plasmă | Video

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.