vineri, 14 iunie, 2024

Special Arad Logo

  „Cyber-trubadurul” Noni Groove a poposit și la Arad (INTERVIU VIDEO)

  de Raluca Medeleanu | 29 octombrie 2015, 1:19 PM | Interviuri | Muzică | Strada | Video

  0

  Ne pare rău, interviul video s-a pierdut, dar poți citi un interviu mai recent cu Noni Groove aici:

  Arad Still Rocks: Welcome to the 70’s groove… cu Noni Groove! | Interviu  VEZI AICI și ediția Special New Music în care am prezentat în premieră două piese semnate de Noni Groove de pe noul album!

  Era o zi obișnuită de lucru. Miercuri – mijlocul săptămânii, letargie maximă. Ieșind de la serviciu, ne plimbam prin parcul de la Pădurice, agale, visând doar la mirosul aburilor de cafea care ne așteptau acasă. De-odată însă ne trezește la realitate ceva. Sunetele „șerpuite” ce ne gâdilau timpanele într-un mod plăcut veneau dinspre o bancă, pe care stătea un individ interesant, cu o mână pe un microfon lipit de buze, iar cu cealaltă pe un instrument ciudat pe care îl ținea în gură. În brațe avea un sintetizator, iar lângă el un amplificator micuț și învechit.

  Muzica pe care o producea era ceva parcă sosită de pe Marte, iar el – un trubadur cibernetic. Bărbatul s-a prezentat cu numele de scenă Noni Groove și era doar în trecere prin Arad. Aștepta două ore până la sosirea trenului care să-l ducă la Timișoara, unde a primit autorizație pentru a cânta pe străzi.

  După ce am ascultat spectacolul său inedit, am intrat în vorbă cu acest personaj simpatic. Ne-a explicat cum funcționează instrumentele lui muzicale și am aflat că e originar din Macea dar, împreună cu soția și fetița lui, e mereu pe drumuri, străbătând orașele lumii  pentru a-și desfășura această pasiune, ajungând până și în Insulele Canare. Dar Noni Groove nu cântă mereu singur, ci și în cadrul formației Jam on Fish (în traducere liberă: gem pe pește), a cărui nume e un joc de cuvinte provenit din expresia franceză je m’en fiche. Iar atunci când nu cântă, Noni desenează. Uitându-ne pe pagina lui de facebook, am descoperit și blogul lui, nonigallery.blogspot.ro, unde are o colecție întreagă de desene, pe care uneori le expune în locurile unde cântă.

  Video: Tomck@t

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.