Cursul euro/leu anunţat de BNR a atins cea mai ridicată valoare din istorie

  de Special Arad | 23 ianuarie 2019, 10:28 AM | Naţional

  0

  Euro a crescut puternic pe piaţa interbancară. Cursul euro/leu anunţat de BNR a atins cea mai ridicată valoare din istorie. Este pentru prima dată când cursul de referinţă anunţat de BNR a depăşit pragul de 4,71 lei/euro.

  De asemenea, a fost a şasea şedinţă consecutivă în care euro doboară un record istoric în faţa monedei naţionale.

  Analiștii preconizează că în următoarele douăsprezece luni cursul euro/leu se va deprecia faţă de valoare a actuală, până la 4,7883 lei/euro (valoare medie a cursului), conform a 87% dintre participanţii la un sondaj realizat de CFA România. Pentru următoarele şase luni, valoarea medie a anticipaţiilor este de 4,7168 lei/euro.

  „Sunt de remarcat anticipaţiile de scădere a indicelui BET al Bursei de Valori Bucureşti, în următoarele 12 luni, peste 73% dintre respondenţi anticipând această evoluţie”, se menţionează în comunicatul CFA România.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.