miercuri, 19 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum să faci milioane în trafic? Iei mită de la femei sau străini…

  de Special Arad | 28 aprilie 2023, 6:28 PM | Naţional

  0

  Detalii incredibile din dosarul celor doi polițiști de la rutieră acuzați că au luat mită de la zeci de șoferi. Procurorii spun că agenții operau doar în zonele scumpe ale Capitalei și opreau numai mașinile scumpe, la volanul cărora se aflau femei sau străini. De altfel, un șofer turc a fost cel care i-a denunțat la DNA. Acum, cei doi așteaptă decizia magistraților, care i-ar putea plasa în arest preventiv.

  DNA spune că polițiștii erau urmăriți de luni bune. Acționau în special în partea de nord al Capitalei și vizau femeile, bătrânii, dar și străinii. Se uitau mai ales după mașini scumpe. În funcție de ce prevederi din Codul Rutier încălcau șoferii acestora, cei doi primeau șpăgi între 1.400 și 4.000 de lei. Cosmin Andreica, liderul Sindicatului Europol: „Flagrantul este fără echivoc dovada clară a săvârșirii unei infracțiuni de luare de mită. E deranjant că în loc să vorbim despre fapte de reprezentare a colegilor noștri, vorbim despre fapte de corupție realizate interpersonal. E evident că nu putem agrea acest lucru”. Atunci când au fost prinși în flagrant, polițiștii încasau a treia șpagă din ziua respectivă. Procurorii spun că agenții îi amenințau direct pe șoferi că vor rămâne fără permis. De teama sancțiunii, șoferii puneau banii pe care îi aveau în portofel în actele cerute de agenți pentru control. Anchetatorii susțin că polițiștii nu refuzau nicio sumă. Cât timp sunt cercetați, cei doi agenți rămân angajați în brigada rutieră a Bucureștiului, doar că nu vor mai avea voie să iasă pe teren.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  4 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.