Cum s-au modificat averile lui Iustin Cionca și Gheorghe Falcă într-un an de zile!
La începutul acestui an, Special Arad făcea publice declarațiile de avere ale aleșilor locali. Acum, la puțin peste un an de la momentul în care arădenii i-au trimis să-i reprezinte în Consiliul Județean Arad sau în Primăria Municipiului Arad, am decis să revenim asupra averilor acestor aleși locali și să vedem cum au evoluat averile lor după doar un an pe funcții, cel puțin la nivel declarativ – fiindcă știm că majoritatea dintre ei de fapt au niște averi uriașe și bine ascunse de ochiul publicului.
Astfel, în ceea ce îl privește pe Iustin Cionca, în calitatea sa de președinte al Consiliului Județean Arad, declarația sa de avere a suferit câteva mici modificări. La capitolul terenuri, la cele ‘nșpe mii de terenuri pe care le deține s-a mai adăugat unul de 17.000 de metri pătrați. Totodată, există anumite contradicții între cele două declarații de avere (2016 și 2017) referitor la suprafețele terenurilor și la anii în care au fost achiziționate. Un imobil care în declarația de avere de anul trecut apărea ca fiind achiziționat în anul 2013, apare acum ca fiind achiziționat în 2014. În noua declarație, apare în sfârșit și (doar) una dintre mașinile familiei, un autoturism Mazda, fabricat în anul 2007, asta deși se știe că familia Cionca deține două autoturisme de câțiva ani deja. Tot la capitolul terenuri, se pare că familia Cionca a vândut, în 12 mai 2017, către SC VR ROM MEAT SRL, un teren intravilan cu suma de 25.830 de euro. În același timp, dacă anul trecut Iustin Cionca declara că are o datorie de 128.900 de lei către Banca Transilvania, anul acesta acea datorie a dispărut din declarația de avere.
Declarație de avere Iustin Cionca în 2016
Declarație de avere Iustin Cionca în 2017
În ceea ce o privește pe Claudia Boghicevici, fost parlamentar și actual vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, se pare că, potrivit ultimei declarații de avere, aceasta a moștenit un teren de 4.300 de metri pătrați în comuna Macea. Alte diferențe între declarația de avere din 2016 și cea din 2017 fac referire la două datorii de câte 31.500 de lei (în total 63.000 de lei) către persoane fizice. Se pare că aceasta și-ar fi plătit datoriile în 29 mai 2017 și în 30 mai 2017. Oare cum o fi făcut rost de astfel de sume de la o zi la alta?
Declarație de avere Claudia Boghicevici în 2016
Declarație de avere Claudia Boghicevici în 2017
Cât despre celălalt vicepreședinte al CJ Arad, Sergiu Bîlcea, modificările din declarațiile sale de avere se referă la un autoturism și la câteva sume de bani. Astfel, dacă în anul 2016 Bîlcea spunea că deține un autoturism Skoda, în 2017 acesta spune că deține un Ford. Asta deși Bîlcea circulă de vreo doi ani cu un BMW, iar respectivul Ford îl folosea înainte de BMW. Sergiu Bîlcea mai spune că în 2017 și-a deschis un depozit de 70.000 de lei la Credit Europe Bank, având totodată și o datorie de 50.000 de lei la ING Bank.
Declarație de avere Sergiu Bîlcea în 2016
Declarație de avere Sergiu Bîlcea în 2017
Citește și: Averile aleșilor locali din CJ Arad. Bogăția unora dintre ei îi „condamnă” la notorietate
Mutându-ne atenția asupra aleșilor de la Primăria Municipiului Arad, constatăm câteva modificări și în declarația de avere a primarului Gheorghe Falcă. Cele mai evidente modificări dintre declarațiile de avere din 2016 și 2017 sunt cele care fac referire la venituri. Astfel, constatăm că primarul nu și-a mai declarat venituri provenite de la participarea în Comitetul Regiunilor. Nu știm dacă o fi uitat să le treacă sau pur și simplu nu mai este reprezentant în respectivul organism. Totodată, se pare că primarul Falcă și-a trecut în sfârșit și dividendele încasate de la Pro Arhitectura, „firma soției” – cum îi place edilului să-i spună. Așadar, se pare că edilul nu se mai ferește de ochii lumii, nici de cei ai inspectorilor ANI sau ai procurorilor DNA (citește și: Încolțit penal, primarul Falcă își dă cu stângu-n dreptul! Declarațiile sale îl învinovățesc mai tare ca Agenția Națională de Integritate), și declară fățiș că a încasat de pe urma Pro Arhitectura peste 60.000 de lei, iar asta numai anul trecut. În același timp, se pare că la averea lui Gheorghe Falcă s-au mai adăugat câteva bijuterii în anul 2016, dar cu toate acestea valoarea totală a bijuteriilor familiei a rămas aceeași (n.red. – sau cel puțin așa spune primarul).
Declarație avere Gheorghe Falcă în 2016
Declarație avere Gheorghe Falcă în 2017
Citește și: Milionarul de la Primăria Arad – averea nedeclarată a lui Gheorghe Falcă (I); dar și: Milionarul de la Primăria Arad și marea oală cu rahat penal care nu a dat încă în clocot (II)
Ajunși la averea viceprimarului Călin Bibarț, constatăm că acesta a decis, în sfârșit, să-și declare veniturile… sau cel puțin o parte dintre acestea. Iar dacă în trecut vicele lui Falcă a lăsat „alb” în dreptul venitului anual încasat, acum Bibarț spune că pentru anul 2016, în portofelul său au intrat peste 65.000 de lei de la Romsilva și aproximativ 25.000 de lei de la Primăria Arad, pentru câte șase luni. Și atunci cum să nu-ți pui un semn de întrebare când te gândești că a renunțat la un venit anual de peste 130.000 de lei de la Regia Națională a Pădurilor pentru un salariu de 50.000 de la Primăria Municipiului Arad? Dar să-i dăm credit vicelui Bibarț și să îl credem pe cuvânt că a pus înainte interesul arădenilor și capacitatea sa de a face lucruri bune pentru acest oraș, făcând acest sacrificiu. Ha, ha – am glumit! Dar poate îi spune, totuși, cineva lui Călin Bibarț că legea îl obligă să declare și veniturile soției, adică ale Cristinei Bibarț – cea care taie și spânzură la Zona Liberă (citește și: Tic-tac, Cristina Bibarț! Tic-tac, Ovidiu Ilie! Ceasul Zonei Libere Curtici-Arad bate a primejdie penală și cu cătușe – IV).
Declarație avere Călin Bibarț în 2016
Declarație avere Călin Bibarț în 2017
În ceea ce îl privește pe celălalt viceprimar, ungurul Levente Bognar, diferențele dintre declarația de avere din 2016 și cea din 2017 sunt relativ mici, cel puțin față de colegii săi de mai sus. Veniturile acestuia și ale soției sale sunt puțin mai mari, însă cea mai mare diferență la venituri provine din închirierea de imobile, unde suma încasată a crescut de la 45.000 de lei la 86.000 de lei. Totodată, eternul viceprimar al Aradului spune că în acest an a luat un credit în valoare de 33.000 de lei de la OTP Bank, acesta fiind scadent în 2019.
Declarație avere Levente Bognar în 2016
Declarație avere Levente Bognar în 2017
Cât despre averile consilierilor județeni și consilierilor locali municipali, acestea pot fi consultate pe paginile celor două instituții sau cu un simplu click pe declarații de avere Consiliul Județean Arad, respectiv declarații de avere Primăria Municipiului Arad.
Comentariile portalului
Daca nu sunt artificii, cum explici fenomenul? Am copii la școală , ambii la școală la care sunt arondați si anume Gen 4. Au colegi in clasa de peste tot, de (...)
Nu știu. Lumineaza-ne. Care sunt artificiile și eventualele ilegalități pe care le insinuează celălalt deștept ?
@iman, habar n-ai ce vb. Stai in banca. Zice bine cel de mai sus. Cate clase trebuie sa aiba o scoala? Cum se calculeaza? Anator ce esti.