joi, 18 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Suntem campioni la colectarea apei de ploaie! Terenul de joc de la Polivalenta arădeană, invadat de găleți în timpul unui concurs de gimnastică ritmică! / GALERIE FOTO

  de Dan Lazăr | 2 octombrie 2022, 7:23 AM | Sport | Știri Arad | Topic special

  1

  Parchetul Sălii Sporturilor „Victoria” din Arad este împânzit de prosoape, cârpe, găleți, cădițe și chiar un mic butoi de plastic atunci când afară plouă. Dacă de obicei acestea sunt văzute doar de către angajați sau puținii sportivi care mai calcă pe la „Polivalentă”, în acest sfârșit de săptămână au putut observa această „așezare tactică” și spectatorii prezenți la „Arad Trophy”, concurs internațional de gimnastică ritmică. Printre spectatori s-au aflat și părinți ai unor sportive venite din întreaga țară, dar și din Croația, Republica Moldova sau Bosnia-Herțegovina, astfel că am reușit să ne facem de râs la nivel european…

  „Au căzut mai mulți stropi pe mine”, constata, cu surprindere și amuzament, în timp ce se afla în spațiul de antrenament, o tânără practicantă a sportului făcut cunoscut de Irina Deleanu sau Alexandra Piscupescu. De alți stropi au avut parte și unii spectatori, care au trebuit să-și găsească locuri mai uscate în tribună. Din fericire, pe covorul pentru concursul de gimnastică ritmică picăturile nu fac mari probleme, cea mai afectată zonă fiind a semicercurilor de handbal.

  „Și eu adunam apă de ploaie pe vremuri. Îi foarte bună la spălat rufe”, glumea un alt spectator. Glumă care ar trebui să lase un gust amar celor din administrația locală și centrală care, în ciuda numeroaselor semnale trase de mass-media, nu au mișcat un deget pentru ca situația de la Polivalenta arădeană să reintre în normalitate.

  Reamintim că în luna decembrie a anului trecut, un meci din Cupa României la baschet feminin (Arad vs. Satu Mare) a fost mutat la Timișoara, tot din cauza stării acoperișului de la Polivalenta arădeană.

  Transformarea Aradului într-un sat, așa cum acuză tot mai mulți arădeni, este confirmată și de situația în care a ajuns cea mai importantă sala de sport din Arad, care are aproximativ 1.300 de locuri, în timp ce localități precum Oradea, Bistrița sau Pitești au inaugurat în acest an Polivalente adevărate, cea de pe Crișul Repede, de 5.300 de locuri, găzduind luna viitoare duelul dintre România și Ungaria la tenis feminin.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.