Cum îți poți da seama dacă cineva a suferit un accident vascular cerebral

  de Special Arad | 24 iulie 2019, 8:22 AM | Sănătate

  0

  Neurochirurgii susțin că dacă reușesc să opereze un pacient care a suferit un Accident Vascular Cerebral în mai puțin de 3 ore de la producerea lui, există șanse ca el să se recupereze aproape complet.
  Dar nu toată lumea reușește să își dea seama imediat dacă persoana de lângă el are un AVC și să ceară îmediat ajutor. De aceea fiecare dintre noi are nevoie de un minim de educație medicală. Medicii nu sunt zgârciți să țină informația doar pentru ei. Chiar încurajează informarea medicală din surse de calitate.
  Cei de la Bright Side au realizat un videoclip excepțional și simplu de înțeles despre cum putem recunoaște semnele unui Accident Vascular Cerebral:

  Cei patru pași pe care trebuie să-i parcurgi pentru a determina dacă cineva dă semne de un Accident Vascular Cerebral sunt:

  1. Cere-i să zâmbească!
  2. Cere-i să spună o propoziție simplă (de exemplu, ”Vremea e frumoasă astăzi”)!
  3. Cere-i să ridice ambele brațe!
  4. Cere-i să scoată limba!

  Dacă persoana nu poate executa cel puțin una din cererile de mai sus, apelează serviciul de urgențe (112).
  Un cardiolog spunea că dacă oricine citește aceste informații le distribuie la 10 din prietenii lui, cel puțin o viață va fi salvată!

  sursa: esanatos.info

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.