sâmbãtã, 22 iunie, 2024

Special Arad Logo

  Cum am fost blocată de Facebook pentru că nu pup moartea

  de Raluca Medeleanu | 9 octombrie 2021, 5:17 PM | Opinii | Recomandările editorilor

  5

  (foto: Adevărul)

  Sâmbătă, 9 octombrie. România înregistrează un record de peste 14.000 noi îmbolnăviri cu Covid în ultimele 24 de ore. Suntem pe locul 3 mondial în statistica noilor decese corelate cu SARS-COV-2, din totalul de 223 țări monitorizate. Am întrecut şi India. Locurile din spitale sunt pline, chiar dacă auzim că periodic se suplimentează paturi. Medicii trag semnale de alarmă că sistemul medical e la limita suportabilității. Astăzi au fost raportate încă 282 de decese. Toți specialiştii din domeniu spun cā această nouă mutație a virusului este mult mai agresivă!

  Şi ce măsuri eficiente se iau pe lângă discursurile provaccinare de care oricum nu prea ascultă lumea? Se închid noaptea birturile, la 20:00 se dă stingerea pentru nevaccinați, reducem 50% capacitatea teatrelor şi purtăm mască pe stradă etc. Bun, ok, avem restricții, dar pe de altă parte, închidem ochii la cazurile în care vorbim cu adevărat de maximă înghesuială! Nu am învățat nimic din explozia de cazuri de după Untold și congresul PNL din Capitală. Nu. Acum, în maximă criză sanitară, când medicii din spitale sunt epuizați, pelerinajul de la Iaşi e tot ce avem nevoie de la viață! Acolo, toți sunt protejați de Domnul şi Covidul nu îndrăzneşte să intervină. Oameni buni, oare când vom înțelege că credința se poate păstra în suflet şi că pupatul moaştelor sunt apucături demne de Evul Mediu? Credeți pe bune că cea mai bună soluție pentru a vă păstra sănătatea e să vă târâți în genunchi şi coate, în maximă îngrămădeală pentru a pupa trupul cuiva care a murit de mult timp, dar despre care se ştie că a fost o sfântă? Nu puteți spune o rugăciune, în siguranța casei voastre, sau să faceți o faptă bună față de un om aflat în greutate ca să cereți ajutor de Sus? Trebuie să puneți ín pericol toți oamenii cu care interacționați doar pentru a vă face damblaua că ați bifat şi anul acesta o tradiție?

  Unii o să spuneți că am ceva cu Biserica. Nu am cu nimeni nimic, până în punctul în care acțiunile sale pun în pericol viața altor oameni. Trăim în democrație, iar asta însemnă că drepturile și libertatea unui om se termină acolo unde încep drepturile și libertatea altuia. Dreptul la viață cred că este cel mai important dintre toate.

  Nu pot înțelege lipsa de implicare a autorităților. Vă vine să credeți când citiți titluri de ştiri precum cea care mi-a fost dat să o văd astāzi pe Adevărul.ro: „Racla cu moaştele Sfintei Paraschiva se dezinfectează la fiecare 10 minute”. Oare câți oameni ating urma de salivă unul de la altul într-un interval de 10 minute? Cine va fi răspunzător pentru moartea chiar şi a unuia singur dintre aceştia?!

  Mi-am permis să las un comentariu la nervi la acest articol care m-a şocat. Am spus „țară de oi limitate!”, aşa că m-am ales cu o sancțiune din partea echipei Facebook, m-a certat că e împotriva standardelor comunității şi că îndemn la ură. Stau şi mă gândesc: cine denotă mai multă ură față de comunitate? Eu, că am azvârlit un comentariu obraznic, ori conducerea acestei țări care permite o infectare în masă în condițiile în care spitalele deja sunt pline?

  20211009 164205
  locul3

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Trist, dar adevărat. La fel de adevărat ca diferența între pupătorii de moaște și noi ceilalți, memernicii care avem încredere în medici, știință și vaccin, această putere de vindecare fiind, de fapt, a lui Dumnezeu, dacă te întorci la cele sfinte. Că dacă El nu voia să trăim și să supraviețuim, nu cred că ne lăsa să ajungem cu știința până aici.Și ca să concluzionez, Doamne-ajută pe tătă lume’!Dă-ne, Doamne, minte.

   +10 voturi
   +1
   -1
  2. „Bine ați venit ” în lumea celor blocați de ztucher!
   Criteriile și înțelegerea de rahat a roboților lui !
   Hauriții și „dacii liberi „v-au facut-o ! Nu e ciudat că haur după publicarea acelei poze a lui câțu cu „mustața” lui hitler și raportările masive,nu a fost ștearsă?
   Parcă se incadra la propagandă și însemne naziste,nu?
   Ztucher câștigă mulți bani după postările și traficul generat de ei !!!

   0 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  8 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.