joi, 29 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Credincioșii catolici refac astăzi Calea Crucii la Bazilica Papală Maria Radna

  de Special Arad | 30 martie 2018, 2:51 PM | Știri Arad

  0

  La Bazilica Papală Maria Radna din judeţul Arad, care este cel mai mare loc de pelerinaj catolic din vestul ţării, merg pelerini din tot vestul României şi chiar din străinătate, în special din Ungaria şi Germania.
  În Vinerea Mare, credincişii refac calea crucii, conform tradiţiei, pe dealul din spatele mănăstirii. La Maria Radna pe copii îi aşteaptă şi o vânătoare de ouă de Paşte.
  La Maria Radna, slujbele, care ţin până luni inclusiv, sunt oficiate în limbile română, maghiară şi germană, iar sâmbătă seara, în mod special, şi în limba latină. Basilica Papală Maria Radna a fost restaurată în 2015 cu fonduri europene. Atestată documentar de peste 700 de ani, mănăstirea Maria Radna a primit în anul 1992 de la Sfântul Părinte Papa Ioan Paul al II-lea titlul de Basilica Papală Minor. Maria Radna este cel mai de succes obiectiv turisitc din judetul Arad, fiind vizitată, în medie, în fiecare zi, de peste 200 de turişti.
  Sursa: Europa FM

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  7 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.