duminicã, 21 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Arafat nu știe cine și-a dat acordul ca pelerinii din afara Iașiului să fie primiți la racla Sfintei Parascheva

  de Special Arad | 14 octombrie 2020, 7:43 PM | Naţional

  0

  Jandarmii încearcă să oprească pelerinii

  Secretarul de stat în MAI Raed Arafat spune că nu știe cine, la nivel de minister, și-a dat acordul ca pelerinii din afara Iașiului să fie primiți la racla Sfintei Parascheva, potrivit Digi24.

  La Iași au fost incidente miercuri. O parte dintre cei strânși în fața Mitropoliei s-au îmbrâncit cu jandarmii, iar în cele din urmă li s-a permis accesul la raclă fără a se mai verifica dacă pelerinii sunt sau nu numai din municipiul Iași, așa cum era stabilită inițial regula.

  Întrebat într-o conferință de presă cine de la Ministerul de Interne și-a dat acordul ca pelerinii care nu sunt din Iași să fie primiți la raclă, Raed Arafat a spus: „Aici nu pot să vă răspund, că nici eu nu știu dacă s-a dat sau cine a dat acest lucru. Nu știu despre ce este vorba, nu știu dacă a fost dat ordin sau ceva, deci aici trebuie discutat, mai ales pe partea de ordine publică”.

  Șeful DSU a explicat că astfel de restricții au fost impuse din cauza situației epidemiologice și este important să fie respectate: „Toată lumea a observat că avem o creștere continuă a cazurilor. Suntem pe un trend ascendent important. Noi când punem aceste măsuri încercăm prin ele să reducem expunerea, să reducem transmiterea. Apelul nostru către populație este să înțeleagă situația și să fie partener cu noi în respectarea acestor reguli și a acestor prevederi care sunt emise prin hotărâri ale CNSU sau prin hotărâri de guvern”.

  sursa: Digi24.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  6 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.