Cuedan: „Sebiș rămâne favorită la promovare indiferent de rezultatul jocului de mâine!”

  de Lucian Dănilă | 5 May 2014, 2:39 PM | Sport

  0

  Antrenorul formației Șomii Pâncota a vorbit deschis despre derby-ul Seriei a 5-a a Ligii a 3-a care are loc mâine la ora 18 la Sebiș între echipa locală și gruparea din Pâncota. Cele două formații se află în fruntea clasamentului seriei, la egalitate de puncte, și după victoriile cu Metalurgistul Cugir au redevenit principalele candidate la promovare.

  Ce spune antrenorul Dan Cuedan despre acest meci?

  Partida de mâine dintre Național Sebiș și Șomii Pâncota este un derby din toate punctele de vedere. O arată și poziția din clasament, locul întâi și locul al doilea, dar și faptul că sunt două echipe de tradiție din același județ. La un astfel de meci nici nu mai contează poziția din clasament. este un joc deschis oricărui rezultat.

  – Ce și-a propus Pâncota în acest campionat? Se vorbește despre promovare?

  – Din perspectiva noastră, Șoimii Pâncota și-a atins obiectivul. Acest play-off, care este o premieră pentru noi și pentru fotbalul românesc, a fost obiectivul nostru la startul campionatului când ne-am propus o clasare între locurile 1-6. Acum este normal că ne dorim mai mult și dorim să încheiem campionatul pe un loc cât de sus posibil. Nu vorbim despre promovare.

  – Sunteți în luptă cu Sebiș și Cugir. La Sebiș jucați mâine, iar de Cugir ați trecut vineri după un meci halucinant. Care echipă dintre cele două este mai puternică?

  – Ambele echipe, atât Cugir cât și Sebiș, sunt două dintre cele mai bune echipe ale campionatului, fapt dovedit și de situațiile lor în clasament. Nu pot spune care dintre ele este mai bună. Pentru mine Național sebiș rămâne principala candidată la promovare indiferent de rezultatul partidei de mâine seară. Și afirm asta pentru că știu despre investițiile care s-au făcut la această echipă, dar și pentru că au un director tehnic, în persoana lui Ionuț Popa, un om cu o experiență deosebită. Nu știu niciun alt club din liga a treia care să aibă în staff-ul tehnic o persoană cu experiența lui Ionuț Popa. De asemenea, eu spun că Național Sebiș are cea mai bună linie mediană din această serie și în plus îl au în componență și pe golgeterul la zi al campionatului, Blănaru.

  Cu ce este diferit meciul de mâine raportat la celelalte două disputate între cele două echipe în sezonul regulat?

  – Ambele meciuri au fost echilibrate, așa cum cred că va fi și mâine. În prima etapă am pierdut la Sebiș după o greșeală individuală deși am jucat jumătate de oră în superioritate numerică. Apoi, la Pâncota a fost 1-1, noi ratând un penalty iar cei de la Sebiș marcând din penalty. Între timp, noi am suferit unele modificări din punct de vedere al lotului de jucători, dar în ziua de astăzi nu mai joacă numele sau tricoul, fiecare trebuie să arate tot ce are mai bun la un astfel de meci.

  Cât de multe poate ajuta la moralul echipei golul reușit în minutul șase al prelungirilor la meciul precedent contra Cugirului?

  – La meciul cu Metalurgistul am primit un gol total nemeritat, în urma unei greșeli tehnice, nu tactice. Ei au avut o singură ocazie și atunci ne-au egalat, în minutul 92. Spre deosebire de meciul din sezonul regulat, când de asemenea am fost egalați în ultimul minut cu un șut de la 35 de metri, acum norocul a fost cu noi și am reușit să marcăm golul victoriei și să câștigăm toate punctele puse în joc. Sper din tot sufletul ca această componentă a succesului, norocul, să nu ne părăsească deloc în acest play-off!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  5 + 6 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.