miercuri, 29 mai, 2024

Special Arad Logo

  UTA a câștigat The Friends Cup! Zeci de fotbaliști s-au întâlnit în turneul de la Polivalentă (FOTO)

  de Lucian Dănilă | 31 decembrie 2015, 10:03 AM | Sport

  0

  Unul dintre cele mai puternice turnee de fotbal pe teren redus s-a disputat ieri la Sala Polivalentă din Arad. Timpul scurt, faptul că era penultima zi a anului, au făcut ca această competiție să se deruleze cu butonul „fast forward” pornit, dar chiar și așa am asistat la meciuri de o foarte bună calitate. Au fost șase echipe, s-a jucat pe sistemul fiecare cu fiecare, câte 15 minute partida.

  Avem curajul să-l prezentăm drept unul dintre cele mai puternice turnee mai ales din cauza celor care au participat. I-am văzut pe parchetul din Polivalentă pe deja retrașii Panin, Piț, Todea sau Ciubăncan, pe Blănaru, apoi pe africanii Ousmane, Issa, Diarra și Anagor, pe tinerii Bătrânei Doamne – Burlă, Dennis Man și Jorza, pe Alin Pavel, Marinescu și Maghici lângă… antrenorii Cuedan și Oprescu, și pe marea speranță a Pâncotei, George Pirtea, cel mai „controlat” jucător al turneului, dar și Cristi Gavra, atacantul din curtea lui Hagi.

  Alături de cele patru echipe au participat amatorii intitulați Ochii Galbeni, o echipă mai veche decât vârsta lui Amir Jorza 🙂 formată din jurnaliști, medici, informaticieni, funcționari publici, agenți, muncitori, adică aproape toată plaja de meserii :). Veniți în număr mare, „Ochii” s-au împărțit în două echipe și au luptat din greu pentru evitarea ultimului loc. Între ele, evident…

  Ce poți să îți dai seama la un asemenea gen de competiție?…

  Multe… Văzându-i din tribune de multe ori ai impresia că ceea ce fac acești fotbaliști este ușor. Spectrul ți se schimbă radical atunci când ești pus să evoluezi contra lor. Să riști să faci torticolis (sau cum îi spune…) din cauza mișcărilor prea rapide ale gâtului urmărind mingea care se plimba între Dennis, Amir și Burlă, sau Issa, Pirtea și Ousmane… Să vezi calitatea tehnică a unui Piț, Panin sau „bătrânul” Oprescu, dar și dispozițiala efort a lui Alin Pavel, sau Maghici. Vă spunem noi… Nu e ușor!

  Florinel Ciev și Barabaș au fost cei mai transpirați jucători ai „galbenilor”, deși erau portari :). Tănasă și Cristi Ardeleanu au arătat că și ei sunt „activi”, unul la Glogovăț, celălalt în ligile inferioare din Milano, Mnerie, Truțiu, Alex și „dottore” Puticiu au luptat până la ultima picătură de energie, Daci și „Bizou” au fost pericole în fața porților adverse, iar eu… am fost pe acolo, prin teren 🙂   

  Pentru „Ochii 1” primele două meciuri au fost frustrante,pierzându-le pe ambele în ultimele secunde. Au și câștigat însă cu 3-2 ultimulmeci, contra „fraților” de la Ochii II, după ce cu două minute înainte de final a fost 1-2. Cam asta a fost istoria „ochilor” la această competiție. Greu… Foarte greu… 🙂 „Ochii 2” au trăit din reușitele lui Bizău din primul meci, dar și din ajutorul venit de la cealaltă echipă, Cristi Ardeleanu, cel care a evoluat în 9 meciuri! Și ar mai fi jucat 9 după finalul competiției :). Puncte nu am făcut… La ce ne ajutau? 🙂

  UTA Young a arătat de la început ca o echipă care își dorea primul loc. Au jucat cu ambiție, au avut o viteză în plus, și – credem noi – au avut în componență cel puțin trei jucători care peste câțiva ani vor face carieră la echipe puternice din țară sau de afară: Burlă, Dennis și Amir, cu mențiunea că oricând pot „exploda” și Copaci, sau surpriza turneului de ieri, Edi Varga, cel care a fost și golgeter cu șase reușite. Tinerii Bătrânei Doamne au învins clar echipele lui Panin și ale „negrilor”, iar în ultima etapă a jucat practic finala cu gruparea lui Cuedan. A fost un meci cu tensiuni mari. Conduși cu 0-1, UTA a întors rezultatul la 2-1,dar au fost egalați după eliminarea pentru 3 minute a lui Burlă, care a avut un moment de pierdere a controlului, înjurând arbitrii… S-a încheiat 2-2 și UTA Young a câștigat la golaveraj turneul.

  IMG_6444

  Gruparea lui Cuedan a fost surpriza competiției. A primit cele mai puține goluri, câștigând aproape toate meciurile la limită. Maghici, Pavel și Marinescu, dar și bănățeanul Butura au fost piesele grele, puse în valoare de „distribuitorul” Oprescu, de pe bancă venind și Cuedan cu Irimia. Iar Miță a făcut, uneori, minuni în poartă.

  IMG_6440

  Panin și prietenii lui au început cu două înfrângeri. S-au redresat peparcurs șila final au câștigat derby-ul pentru locul 3 în fața africanilor lui… Pirtea. Cea mai colorată echipă, cea a lui Issa, se anunța ca favorită a competiției dat fiind lotul cu care s-a prezentat. Au plecat acasă însă cu doar două victorii, ambele obținute în fața celor două echipe „galbene”.

  IMG_6483

  Flavius Mocanu și Ionuț Nicoraș au arbitrat cele 15 meciuri. Deși unii au contestat prezența lor,fiind vorba de un turneu între prieteni, cei doi au dus bine la capăt turneul, care, fără ei, se putea transforma pe alocuri în scene de circ. Pentru că, nu-i așa?, fotbalul naște orgolii indiferent de nivel, de loc, sau de miză.

  IMG_6471

  Unul dintre „vinovații” pentru reușita turneului a fost Silviu Turc, patron al florăriei „Laura Flowers”, cel care a asigurat cele șase trofee, dar și… hidratarea sportivilor și nu numai.

  Prin tribune au fost câteva nume grele. Roli Nagy, Mircea Aslău, sau – sperăm – viitoarea vedetă de la Birmingham, David Popa.   

  IMG_6522

  CUPA 1 CUPA 2 CUPA 3

  IMG_6477

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.