Cu umbra soțului în spate, Cristina Bibarț înfruntă întregul Consiliu Județean Arad și anunță procese fiindcă nu îi convin membrii CA-ului de la Zona Liberă Curtici Arad

  de Raluca Medeleanu | 10 septembrie 2021, 5:00 PM | Administraţie | Topic special

  0

  captură video La Strada TV

  Atmosferă apăsătoare în ședința de Consiliu Județean de astăzi, 10 septembrie, în momentul în care s-au supus la vot proiecte de hotărâre ce privesc componența Consiliului de Administrație a Regiei Autonome Zona Liberă Curtici. Actualul manager general, Cristina Bibarț, a ținut o scurtă cuvântare în care a atenționat consilierii că regia pe care o reprezintă consideră criteriile pe care urmează să fie numiți noii membri ai consiliului de administrație ca fiind ilegale, anunțând pe această cale că se va adresa instanțelor de judecată.

  Nu este pentru prima dată când Cristina Bibarț, soția primarului municipiului Arad, se ia la „răfuială” cu președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca. În această primăvară, aceasta a avut un schimb de replici dure cu președintele Cionca, în cadrul ședinței din 13 martie, „mărul discordiei” fiind un teren care a fost preluat de la Zona Liberă Curtici de către Consiliul Județean, instituție în a cărei subordine se află propriu-zis această Zonă. Dacă atunci disputa s-a lăsat doar cu „vorbe de duh”, acum Cristina Bibarț e determinată să ducă nemulțumirea legată de numirea noilor membrii direct în instanță.

  Citește și: Ură, ciudă, disperare sau… „reglare de conturi”? Dialog halucinant între Cristina Bibarț, directoarea Zonei Libere Curtici Arad, soția primarului municipiului, și președintele Județului Arad, Iustin Cionca (Înregistrare audio) 

  Este de menționat că vocile din oraș spun că războiul respectiv este mai degrabă o răfuială politică, decât una administrativă. În acest sens, trebuie amintită și postarea făcută de Cristina Bibarț ieri, pe pagina sa de facebook, unde se întreba retoric dacă cineva mai are încredere în oricare dintre președinții de partid din județul Arad că ar fi cinstiți.

  Revenind la ședința de astăzi, deși era de așteptat o ceartă mult mai mare (ținând cont că la ședința de comisii au fost chiar țipete), intervenția pe subiect a fost rapidă, din partea Cristinei Bibarț: „Consider că plângerea noastră prealabilă este legal întocmită, ca atare vom fi nevoiți să ne adresăm instanțelor de judecată pentru soluționarea acestei situații. Acesta este punctul nostru de vedere. Mai multe amănunte am discutat în comisiile de specialitate”, a spus aceasta.

  Iustin Cionca nu a mai avut nicio intervenție pe subiect, nici ceilalți consilieri județeni, de altfel, când acesta i-a invitat să pună întrebări pe subiect. Ambele proiecte de hotărâre au trecut de votul consilierilor, doar la cel despre specificațiile noilor mandate abținându-se de la vot cei trei consilieri USR PLUS prezenți în sală.

  Specificațiile pentru viitorii membrii ai Consiliului de Administrație de la Zona Liberă Curtici au fost următoarele: durata mandatului va fi de 4 ani, pozițiile vacante din consiliul de administrație se completează după completează după finalizarea procedurilor de selecție are urmează și se realizează de Ministerul Finanțelor și autoritatea publică tutelară a regiei autonome Zona Liberă Curtici Arad, mandatul vechilor membrii CA numiți prin Hotărârile din 2017 și 2018 încetează după o lună de la numirea noilor membrii.

  Noul consiliu de administrație este următorul:

  Ando Andrei (22 voturi pentru)
  Santa Bernadette (21 voturi pentru)
  Popa Ciprian (20 voturi pentru)
  Hosszu Delia Geanina (20 voturi pentru)
  Tănăsescu Romulus Ciprian (19 voturi pentru).

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  3 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.