duminicã, 14 aprilie, 2024

Special Arad Logo

  Criză de vaccin antitetanos la Spitalul Orășenesc Ineu

  Stocurile de vaccin antitetanos ale Spitalului Orășenesc Ineu s-au epuizat, iar pacienții sunt nevoiți să-și achiziționeze vaccinul, din resursele proprii – este un semnal de alarmă care ne-a fost transmis de către un cititor Special Arad, care a apelat la presă pentru a afla cauza.

  Am luat legătura cu managerul spitalului din Ineu, pentru a afla care este cauza oficială a lipsei acestui vaccin important. Problema ne-a fost confirmată, dar ni s-a specificat că este ceva temporar, de câteva zile, având de a face cu o comandă neonorată.

  „Am avut, într-adevăr, câteva zile lipsă vaccinul, în spital, firma Europharm cu care avem contract nu a onorat comanda, abia ieri (luni) a transmis negație că nu are pe stoc. Azi (marți) am comandat la un alt furnizor”, a precizat pentru Special Arad managerul Monica Mang.

  europharma lipsa livrare vaccin antitetanus

  Spitalul Orășenesc Ineu așteaptă un stoc nou de vaccin

  Potrivit managerului, marți 13 februarie, s-a făcut o altă comandă către un alt furnizor, însă nu se știe exact când va ajunge comanda în spitalul din Ineu.

  Pacienții sunt nevoiți să-și cumpere vaccinul antitetanos din fonduri proprii

  Până la o nouă aprovizionare, persoanele care în această perioadă ajung la spitalul din Ineu muşcate de câini nu pot fi vaccinate antirabic, decât dacă își cumpără vaccinul singure, pe propria cheltuială, de la farmacie, iar prețul nu este unul tocmai ieftin. O cutie costă 79 de lei.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. Țin să subliniez că nu sunt medic. Articolul a fost scris cu scopul informării cetățenilor asupra faptului că vaccinul antitetanos nu era pe stoc la momentul respectiv (când am fost informați).
   Din ce știu eu, în momentul în care pacientul a fost mușcat de câine, acesta avea făcut dinainte vaccinul antirabic (care este pentru prevenirea rabiei…etc) însă era nevoit să-și facă de urgență și vaccinul antitetanos (care este pentru prevenirea tetanosului (o boală infecțioasă gravă ce poate fi luată și prin mușcătură de câine).
   Pentru alte nelămuriri legat de medicină mai bine stați de vorbă cu un medic.
   O zi frumoasă !

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  1 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.