duminicã, 25 februarie, 2024

Special Arad Logo

  Crima din Bihor a fost filmată. Fratricidul a șocat întreaga comunitate

  de - | 11 februarie 2024, 10:13 AM | Regional

  0

  (foto: Captură video ebihoreanul.ro)

  O crimă șocantă a avut loc miercuri seara, în județul Bihor. O femeie și-a strangulat fratele cu o funie, pe drumul care leagă comuna Sântandrei de Oradea.

  Crima a fost surprinsă de camerele de supraveghere de pe drum, iar din imaginile obținute de colegii de la ebihoreanul.ro se vede că cei doi fraţi mergeau împreună pe banda destinată bicicletelor.

  Cel mai probabil, după mers, bărbatul se afla sub influența băuturilor alcoolice, iar în mână ținea o sticlă pe care la un moment dat o așează pe asfalt.

  ”Atât el, cât sora sa coboară după aceea pe pista de alergat, unde se opresc din nou. Este, cel mai probabil, momentul în care femeia a scos din buzunar frânghia şi i-a strâns cu ea gâtul fratelui său, trăgându-l, apoi, pe câmp, în întuneric, deoarece pe şosea circulau maşini şi ar fi putut fi surprinsă în timpul faptei.Din acel moment, cum locul în care se aflau cei doi era la o distanţă prea mare de camera de supraveghere, în imagini se mai văd doar două umbre care stau în picioare, iar câteva secunde mai târziu, se prăbuşesc la pământ”, scrie ebihoreanul.ro,

  Bărbatul în vârstă de 42 ani a fost găsit mort, joi dimineaţa, de un trecător, iar anchetatorii i-au refăcut traseul cu imaginile de pe camerele de supraveghere.

  Oamenii legii au aflat că crima s-a comis la ora 21.47, femeia sugrumându-și fratele timp de 20 de minute, plecând de la locul faptei la ora 22.07, după ce s-a asigurat că victima nu mai are puls.

  Femeia se numește Luminița Leuca și și-a recunoscut faptele, fapt pentru care a fost arestată pentru 30 de zile, infracţiune pentru care riscă până la 25 ani de detenţie.

  În referatul cu propunere de arestare înaintat instanţei de judecată, procurorii atrag atenţia asupra gravității faptei comise de femeie şi subliniază hotărârea cu care a săvârşit fapta, „fiind necesar să strângă frânghia în jurul gâtului victimei aproximativ 20 de minute, timp în care, deşi a obosit şi o dureau mâinile, nu a dat drumul la strânsoare„.

  „Lăsarea în libertate a inculpatei reprezintă un pericol concret pentru ordinea publică, echivalând cu lipsa unei reacții colective ferme față de fapta comisă, afectează echilibrul social firesc, creează o stare de indignare, de dezaprobare, de temere și insecuritate socială, stimulează presupunerea că justiția nu acționează suficient de ferm împotriva unor manifestări infracționale de accentuat pericol social și poate încuraja şi alte persoane să comită fapte asemănătoare”, au arătat anchetatorii, mai scrie ebihoreanul.ro.

   

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  9 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.