Creșterea prețurilor din telecom: Reprezentanții operatorilor mobili, chemați să dea explicații în Parlament

  de Special Arad | 13 aprilie 2019, 10:14 AM | Naţional

  0

  imagine cu scop ilustrativ

  Senatorul ALDE, Daniel Zamfir, președintele Comisiei Economice din Senat, i-a chemat marți, 16 aprilie, în Parlament, pe reprezentanții operatorilor de comunicații mobile pentru a da explicații cu privire la creșterile de prețuri din ultima perioadă, a scris senatorul pe Facebook. Acesta susține că majorările anunțate ar fi ‘proba unui abuz de putere economică’.

  La dezbatere au fost invitați și președinții ANCOM și ai ANPC, precum și avocatul Gheorghe Piperea, care a criticat recent și el pe Facebook aceste creșteri, cerând intervenția ANPC și a Consiliului Concurenței.

  ” Toate companiile de telefonie mobilă si-au anunțat clienții că vor majora abonamentele cu aproximativ 1 euro pe lună, din cauza taxelor pe care Guvernul le-a stabilit prin OUG 29/2019. Așadar, operatorii vor scoate din buzunarele românilor peste 150 de milioane de euro în plus, ca să pună presiune pe guvernanți, transferând toate noile costuri pe spinarea consumatorilor.

  Marți, la ora 13, la Comisia Economica a Senatului, i-am invitat pe Sorin Grindeanu, presedinte ANCOM, pe presedinte ANPC, Marius Pârvu, și pe prof. Gheorghe Piperea și pe toți operatorii, să găsim cadrul legal pentru incetarea acestei evidente forme de șantaj economic cu efecte asupra tuturor consumatorilor.”, a anunțat senatorul.

  Citește mai mult pe Hotnews.ro

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 0 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.