duminicã, 14 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Cresc accizele, cresc prețurile. Un plin de benzină va fi mai scump cu 3-4 lei

  de Special Arad | 12 decembrie 2019, 1:36 PM | Naţional

  5

  Ministerul Finanțelor Publice (MFP) a publicat nivelul accizelor aplicabil în anul 2020. Acestea au crescut, iar asta se va reflecta în prețuri. Momentan, proiectul de eliminare a supraaccizei, adoptat de Parlament, se află la promulgare la Klaus Iohannis. De asemenea, va fi nevoie de o modificare a Codului fiscal pentru a fi corelate cele două, potrivit specialiștilor în fiscalitate.

  Contactat de HotNews.ro, Adrian Bența, consultant fiscal, a spus că un plin de benzină fără plumb de 40 de litri va crește cu 3-4 lei, chiar cu până la 5 lei.

  Probabil va fi un efect în inflație, adică creșteri de prețuri la magazine, dacă luăm în considerare că transportatorii folosesc combustibil, adică benzină și motorină.

  Dacă ne uităm la creșterea accizei la motorină, la un tir care ar avea un rezervor de 400 de litri (deși sunt și unele de 800 sau 1000 litri), un plin ar costa cu cel puțin 34 lei în plus (cu TVA inlcus).

  „Practic, prin eliminarea supraaccizei scade prețul mai mult decât permite directiva accizei, nu cu mult, ci cu 5 bani. În același timp, și Codul fiscal trimite la actualizarea cu rata inflației. Ca să poți să le corelezi, trebuie neapărat să modifici Codul fiscal”, a spus Bența.

  Citește continuarea pe Hotnews.ro

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  Scrie un comentariu

  0 + 1 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.