Cozi infernale la Nădlac II, cauzate de lipsa de personal a autorităților maghiare

  de Raluca Medeleanu | 24 November 2021, 6:38 PM | Știri Arad

  0

  captură video TV Arad

  Agitație mare la punctul de trecere al frontierei Nădlac II, pe parcursul acestei zile, unde șoferii au început să claxoneze din cauza nervilor. Se așteaptă ore întregi la cozi foarte mari, pe toate benzile de ieșire și intrare în țară.

  Potrivit Poliției de Frontieră, timpul de așteptare înregistrat la Nădlac II la această oră este de 120 de minute, fiind un număr mare de autoturisme prezente la verificarile de frontieră pe sensul de ieșire din țară, cauza fiind lipsa personalului din partea autorităților de frontieră maghiare. Problema a fost anunțată încă de ieri când autoritățile țării vecine au început implementarea unei noi aplicaţii la controlul de frontieră.

  Situația nu e mai bună nici pe sensul celălalt, dinspre Ungaria în România, unde timpul de așteptare este ceva mai mic, 60 de minute, însă tot „pe roșu.”

  Șoferii de TIR sunt și mai puși la încercare, ambuteajul începând să se formeze încă de ieri, coada fiind acum deja de aproximativ 20 de km. TIR-urile se întind pe două benzi ale autostrăzii A1, astfel că accesul mașinilor mici e automat afectat.

  Potrivit Poliției de Frontieră, timpii de așteptare în acest caz, pentru automarfare, pe partea de ieșire din țară, sunt la această oră de 400 de minute.

  Îndemnăm conducătorii autoturismelor mici să opteze pentru a merge spre celelalte puncte de trecere a frontierei cu Ungaria, unde timpii de așteptare sunt mai mici. De exemplu, la Nădlac I timpii de așteptare sunt la această oră de 20 de minute, iar la Turnu de 10 minute.

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  2 + 2 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.

  Acest site folosește cookies. Prin navigarea pe acest site, vã exprimați acordul asupra folosirii lor. Am actualizat politicile în conformitate cu Regulamentul (UE) 2016/679 privind protecția persoanelor fizice în ceea ce privește prelucrarea datelor cu caracter personal și privind libera circulație a acestor date. Detalii.