marþi, 16 iulie, 2024

Special Arad Logo

  Celulă de criză la MAI pentru situația românilor care intră în țară prin vama Nădlac

  de Special Arad | 11 martie 2020, 9:02 AM | Coronavirus | Nădlac | Recomandările editorilor | Știri Arad

  0

  „În acest moment, la sediul Ministerului de Interne, împreună cu celelalte instituții competente se desfășoară o celulă de criză pentru identificarea și adoptarea soluțiilor care să ducă la defluirea acestei aglomerații înregistrate în momentul de față la granița de Vest a României. Sunt implicate, în momentul de față, atât insituțiile din subordinea ministerului Afacerilor Interne, Poliția de Frontieră, cât și instituțiile prefectului din județele de graniță, responsabilii din Direcțiile de Sănătate Publică, Ministerul Sănătății, astfel încât să fie identificate și adoptate în cel mai scurt timp măsurile necesare”, a declarat șeful cancelariei premierului în această noapte, potrivit  Mediafax

  Persoanele care doreau să intre în țară prin Vama Nădlac II au avut de așteptat, marți seara, aproximativ 50 de minute. În punctul de trecere al frontierei dintre Ungaria și România se circula pe trei benzi, iar formalitățile durează mai mult, pentru că trebuie să completeze formularul privind COVID-19.

  Aproximativ 80 de persoane care au venit în ultimele 24 de ore în România au ajuns în centrele de carantină din Arad. Un grup de români a refuzat carantina, însă autoritățile locale i-a convins să rămână și au fost recoltate probe pentru a fi analizate pentru a exclude infectarea cu noul COVID-19.

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  8 + 5 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.