miercuri, 24 iulie, 2024

Special Arad Logo

  COVID, creşte numărul infectărilor şi internărilor la nivel de ţară. 12 internaţi în spitalul din Arad

  de Adriana Barbu | 13 septembrie 2023, 1:35 PM | Sănătate | Știri Arad

  2

  Cum mai stăm cu infectările cu COVID? Mai prost, mult mai prost decât vara. De la o săptămână la alta, numărul internaţilor infectaţi cu COVID a crescut cu 100 la nivel naţional, ieşind din media fixată parcă de vară (de maxim 500 de internaţi), numărul infectărilor a crescut cu 2.500, iar trendul pare să se potrivească şi la nivelul judeţului Arad. Potrivit datelor oficiale publicate de Ministerul Sănătăţii, în intervalul 04 – 10 septembrie 2023, au fost înregistrate 7.171 cazuri noi de persoane infectate cu SARS –CoV – 2 (COVID – 19). (…) În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 698. De asemenea, la ATI, sunt internate 47 persoane. Dintre cei 47 pacienți internați la ATI, 27 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 133 sunt minori, 130 fiind internați în secții și 3 în ATI”.
  La Arad, tot potrivit datelor ministerului şi tot în perioada mai sus menţionată, adică săptămâna trecută, erau 11 pacienţi internaţi, din care doi copii, iar la ATI era internată o persoană din cele 11.

  COVID, cu o săptămână înainte

  Cu o săptămână înainte, tot potrivit datelor făcute publice de Ministerul Sănătății, în raportarea săptămânală pe COVID, erau mai puţin cu 2.400 de infectaţi şi cu peste 100 mai puţini internaţi în spitalele din România: „În intervalul 28 august – 03 septembrie 2023 au fost înregistrate 4.772 cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19). (…) În unitățile sanitare de profil, numărul de persoane internate în secții cu COVID-19 în prezent este de 583. De asemenea, la ATI, sunt internate 45 persoane. Dintre cei 45 pacienți internați la ATI, 28 sunt nevaccinați. Din totalul pacienților internați în prezent, 110 sunt minori, 108 fiind internați în secții și 2 în ATI”.
  În acelaşi interval de timp, în Arad, era 6 pacienţi internaţi în spital, dintre care doi minori. Niciun pacient nu era internat pe secţia ATI.

  COVID, cu două săptămâni în urmă

  Cu o săptămână mai în urmă (21-27 august), Aradul avea un singur internat în spital, iar la nivelul României erau în spitale trataţi de COVID doar 497 de persoane. Doar 3.362 de cazuri noi de COVID erau raportate tot atunci.
  Miercuri, 13 septembrie, potrivit datelor primite de la Spitalul Clinic Judeţean Arad, aici erau internaţi cu COVID 12 pacienţi, dintre care 2 minori.

  Şcoala creşte infectările cu COVID

  Specialiştii susţin că numărul infectărilor şi de aici numărul internărilor va creşte destul de spectaculos în săptămânile care vor veni, dat fiind că a început şcoala, iar contactele directe cu risc de răspândire a virusului sunt mult mai numeroase decât în perioada vacanţei.

   

  Cum arăta situația în urmă cu mai bine de un an, puteți citi aici:

  Virusul COVID nu a dispărut complet nici în Arad. Încă mai sunt cazuri, dar nesemnificative

  Mai sunt 168 persoane internate cu Covid la Arad. Câte cazuri noi au fost raportate în ultimele 24 ore

  Peste 300 cazuri noi de Covid la Arad. „Tulpina nouă este mai transmisibilă, dar a crescut și capacitatea de testare”

  Urmărește Special Arad și pe Google News, Twitter, LinkedIn și Instagram!

  Distribuie articolul

  Comentarii

  1. După cât de „bine” le merge MARII MASE A POPULAȚIEI, cu prețuri „la ceruri” și venituri în scădere galopantă, asta în timp ce TOATE TRUSTURILE MONDIALE, din domeniul:
   – energetic
   – bancar
   – retail
   – alimentar
   Etc,
   fac PROFITURI ISTORICE, îmbuibându-și acționarii și echipele manageriale, prin tehnici și strategii DE MONOPOL și prin CUMPĂRAREA POLITICIENILOR cu așa-zisele „taxe de lobby”, e normal să se revină LA SINGURA METODĂ (nearmată) prin care MASELE DE OAMENI POT FI ȚINUTE SUB CONTROL, când gradul de nemulțumire trece de limita suportabilității !!! 😡

   +2 voturi
   +1
   -1

  Scrie un comentariu

  4 + 4 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.