Costea își începe campania cu un „pumn în plex”! Chiar și așa, el spune că Partidul Mândri că Suntem Arădeni merge înainte

  de Lucian Dănilă | 25 April 2016, 2:59 PM | Știri Arad

  0

  Știri Arad. Nici nu a început oficial campania electorală că pentru unul dintre partidele noi înființate în Arad, un partid de la „firul ierbii” cum le place să spună, au început și problemele. Partidul Mândri că Suntem Arădeni a primit din start un „pumn în plex”, iar ce este și mai revoltător pentru ei este că nu știe nimeni cine a… lovit. Totul a pornit de la contestația unui personaj misterios, Marian Olteanu, despre a cărui existență nu știe nimeni nimic.

  În cursul lunii martie 2016, Tribunalul București a dat decizia de înființare a Partidului Mândri că Suntem Arădeni, însă decizia a fost atacată cu apel de o persoană care nu avea nicio calitate procesuală, pe nume Marian Olteanu. În plus, sigla formațiunii a fost respinsă, iar administrația locală din Arad nu a permis inițial amplasarea corturilor pe domeniul public pentru strângerea de semnături în vederea participării la alegerile din 5 iunie, spun cei de la Partidul Mândri că Suntem Arădeni.

  „Sunt mâhnit și revoltat de situația creată, dar cu toate acestea vom merge înainte. Doresc să ne interzică, dar suntem deciși să nu cedăm. Noi ne-am propus participarea la alegeri pentru a promova proiecte pentru comunitatea locală, proiecte care să aducă un plus calității vieții arădenilor. Faptul că suntem șicanați nu face decât să ne mobilizeze și mai puternic și să ne ofere un plus de încredere”, spune Călin Gabriel Costea, președintele fondator al Partidului Mândri că Suntem Arădeni.

  „Partidul este pe un trend ascendent, conform sondajelor de opinie. Din această cauză ni se pun piedici. Din păcate, partidele care au condus România timp de 26 de ani și care au dus țara în prăpastie, sunt cele privilegiate de sistem. Ne dorim altceva pentru oameni, ne dorim să nu mai existe bătaie de joc la adresa cetățenilor, ne dorim ca banul public să nu fie risipit. Tocmai de aceea suntem vânați și se încearcă blocarea noastră”, mai spune Călin Gabriel Costea.

  Întrebat despre ceea ce își propune în perioada următoare, președintele Partidului Mândri că Suntem Arădeni, spune că va face tot posibilul pentru ca Partidul Mândri că Suntem Arădeni să participe la alegerile locale. „Eu am refuzat ofertele altor partide politice de a mă alătura lor. Consider că un partid local este total diferit de ceea ce oferă momentan clasa politică românească, reprezentată de partidele tradiționale. Pentru noi va fi o victorie simpla participare la alegerile din 5 iunie, având în vedere piedicile care ni se pun în ultima perioadă”, conchide Călin Gabriel Costea.

  costea 5

  Călin Costea a vorbit și despre o serie de proiecte pe care le are împreună cu cei din Partidul Mândri că Suntem Arădeni. Proiectele vizează atât Ștrandul Neptun, cât și infrastructura din municipiul Arad, dar cele mai multe fac referire la educație și sănătate. „De la educație pleacă tot”, este de părere Costea.

  În acest sens, Partidul Mândri că Suntem Arădeni va milita pentru eradicarea din școli sau grădinițe al acelui așa spus fond al școlii, sau fond al clasei.

  Ce spune Călin Costea despre candidații la Primăria Arad (unii dintre ei)?

  Despre Gheorghe Falcă:

  „Nu el este de vină. Consilierii locali sunt de vină. Dorim să milităm pentru ca niciun conlisier să nu aibă dreptul să candideze la o asemenea funcție dacă nu a absolvit liceul. Actualii consilieri nu înțeleg nimic din proiectele care se discută și sunt promulgate în Consiliul Local. Actualul primar a ajuns într-o asemenea poziție pentru că cei din Consiliul Local sunt doar niște ridicători de mâni. Trebuie schimbată această mentalitate”, spune Costea.

  Despre Sebastian Bulumac:

  „Am mai avut un candidat independent la primăria Arad, care după ce a căștigat alegerile s-a înscris în PSD. Dumnezeu să-l ierte!”, a declarat Costea.

  Candidează la Primărie sau susține un alt candidat?

  Este o întrebare la care Călin Costea, cel puțin deocamdată, a amânat un răspuns. „Încă se discută ambele variante. Marți după ora 20 vom anunța dacă vom avea un candidat propriu la Primăria Arad sau vom susține pe altcineva. Nu mai este așa de mult până marți”, spune Costea.

  costea 2 costea 3 costea 6 costea 7 costea 8 costea 9

  Distribuie articolul

  Scrie un comentariu

  0 + 8 =

  Redacția Special Arad își rezervă dreptul de a selecta și a modera comentariile în funcție de relevanța lor față de subiect. Comentariile care nu fac referire la subiectul prezentat nu vor fi aprobate. De asemenea, răspunderea juridică aparține autorului comentariului.